Leoville Poyferre 2009 75CL

1.795,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Leoville Poyferre 2009 Saint-Julien 75CL
100 Robert Parker

Robert Parker
One of the more flamboyant and sumptuous wines of the vintage, this inky/purple-colored St.-Julien reveals thrilling levels of opulence, richness and aromatic pleasures. A soaring bouquet of creme de cassis, charcoal, graphite and spring flowers is followed by a super-concentrated wine with silky tannins, stunning amounts of glycerin, a voluptuous, multilayered mouthfeel and nearly 14% natural alcohol. Displaying fabulous definition for such a big, plump, massive, concentrated effort, I suspect the tannin levels are high even though they are largely concealed by lavish amounts of fruit, glycerin and extract. Anticipated maturity: 2018-2040.

Château Léoville Poyferré er beliggende 45 km nord-vest fra Bordeaux by i den vestlige del af Saint Julien – lige i hjertet af Médoc, hvor det var den største vingård under den franske revolution. Slottets historie går tilbage til 1638 og fik tidligt sin anerkendelse, da det i 1855 blev rangeret som 2. Cru. I 1920 blev ejendommen opkøbt af familien Cuvelier, som stadig styrer begivenhederne på slottet.

I dag tilhører imponerende 95 hektar ejendommen og de er tilplantet med 65 % Cabernet Sauvignon, 25 % Merlot, 8 % Petit Verdot og 2 % Cabernet Franc.

1. vinen hedder Château Léoville Poyferré 2. Cru og 2. vinen Pavillon de Léoville Poyferré. 2. vinen produceres i samarbejde med Château Moulin Riche, hvis vine også kommer fra ejendommens stokke.

Château Léoville Poyferré har et rent udtryk af frodig, moden frugt med koncentration og kraft. Aromaer af blåbær, krydderier og andre sorte bær, med trøfler og tobaksnoter kombineres med en sanselig tekstur. Vinen kan til nød drikkes ung efter flere timers dekantering. Den er dog for voldsom tannisk og kraftig, og er derfor bedst når den har ligget 10-15 år på flaske, hvilket varierer efter opbevaringsforhold og alder. I de bedste årgange vil vinen være bedst efter 15-35 år. Yngre årgange (fem til 10 år) skal dekanteres i gennemsnit to til fire timer.