Lenhardt Mehringer Zellerberg Riesling Trocken 2023

SKU
9511
239,00 kr. v. 6 stk. 299,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1299,00 kr.
6299,00 kr.239,00 kr.

Med sin sydvestvendte placering og en undergrund rig på skifer og jern giver Lenhardt-familiens mark på Zellerberg i Mosel de ideelle betingelser for dyrkning af Riesling. Og det unge vinhus formår virkelig at udnytte potentialet, naturen har stillet til rådighed. 

Der dyrkes og høstes manuelt som for 100 år siden på marken, da dens stejlhed ikke tillader andet. Og man skal næsten se det med egne øjne for helt at forstå, hvor stejlt der egentlig er. Men tyskerne har jo aldrig været nogle pivfise.

Man dufter at vinen er i familie med Lenhardts anden enkeltmarks-Riesling fra Blattenberg. Samme duft af pære, appelsin, og citrus men med en anelse mere mineralitet fra undergrunden. Samme mineralitet kommer til udtryk i den kraftfulde, men elegante smag, der lader frugten folde sig fornemt ud. Genial vin til mad – især krydrede retter fra hele verden.

Der er blevet dyrket vin i tyske Mosel siden romertiden, men det er som om, at området har fået en renaissance de sidste 20 år takket være større fokus på kvalitet frem for kvantitet. Yngre kræfter med nye idéer er kommet til … og i dét billede står søskendeparret Christian og Eva Lenhardt lysende klart. Efter at de satte sig for nærmest at genoplive familiens vingård er der godt nok sket ting og sager. Første årgang kom i 2017 og siden da har hver årgang brilleret og tiltrukket sig vinanmeldernes opmærksomhed.

Passionen for vin har de ikke fra fremmede. Deres oldeforældre var de første vindyrkere i familien og dem som grundlagde husets to marker på henholdsvis Blattenberg og Zellerberg. Men hvor de følgende generationer blev i Mosel rejste Christian og Eva rundt i verden og sugede ny viden til sig – blandt andet i Bordeaux, Portugal og New Zealand. Og det er den lærdom, som har givet Lenhardt det store løft.

Lenhardt arbejder primært med Riesling, som er den absolut mest dominerende hvide drue i Mosel. Det skyldes i høj grad at det er en af de få sorter, som trives i ekstremt skiferholdig jord på meget stejle skråninger. Netop de stejle skråninger gør, at alt arbejde i markerne – også høsten – er nødt til at foregå manuelt. Ikke at det er et problem. Man har aldrig været vant til andet i Mosel. 

Riesling fra Lenhardt kommer både som blend af begge marker, enkeltmark og traditionen tro som Kabinett, Spätlese og Auslese. Derudover tryller Lenhardt også med Rivaner (Müller-Thurgau) og Weissburgunder (Pinot Blanc) men i forholdsvis beskedne mængder.

Vi har pænt meget optur over at have fået øjnene op for Lenhardts vine, som udover at være en fortrinlig oplevelse også er med til at sætte endnu mere strøm til Mosel. Det bliver ekstremt spændende at følge søskendeparret de kommende år og se, hvad de mere har i ærmerne. Deres start har i hvert fald været intet mindre end forrygende.

Med sin sydvestvendte placering og en undergrund rig på skifer og jern giver Lenhardt-familiens mark på Zellerberg i Mosel de ideelle betingelser for dyrkning af Riesling. Og det unge vinhus formår virkelig at udnytte potentialet, naturen har stillet til rådighed. 

Der dyrkes og høstes manuelt som for 100 år siden på marken, da dens stejlhed ikke tillader andet. Og man skal næsten se det med egne øjne for helt at forstå, hvor stejlt der egentlig er. Men tyskerne har jo aldrig været nogle pivfise.

Man dufter at vinen er i familie med Lenhardts anden enkeltmarks-Riesling fra Blattenberg. Samme duft af pære, appelsin, og citrus men med en anelse mere mineralitet fra undergrunden. Samme mineralitet kommer til udtryk i den kraftfulde, men elegante smag, der lader frugten folde sig fornemt ud. Genial vin til mad – især krydrede retter fra hele verden.

Der er blevet dyrket vin i tyske Mosel siden romertiden, men det er som om, at området har fået en renaissance de sidste 20 år takket være større fokus på kvalitet frem for kvantitet. Yngre kræfter med nye idéer er kommet til … og i dét billede står søskendeparret Christian og Eva Lenhardt lysende klart. Efter at de satte sig for nærmest at genoplive familiens vingård er der godt nok sket ting og sager. Første årgang kom i 2017 og siden da har hver årgang brilleret og tiltrukket sig vinanmeldernes opmærksomhed.

Passionen for vin har de ikke fra fremmede. Deres oldeforældre var de første vindyrkere i familien og dem som grundlagde husets to marker på henholdsvis Blattenberg og Zellerberg. Men hvor de følgende generationer blev i Mosel rejste Christian og Eva rundt i verden og sugede ny viden til sig – blandt andet i Bordeaux, Portugal og New Zealand. Og det er den lærdom, som har givet Lenhardt det store løft.

Lenhardt arbejder primært med Riesling, som er den absolut mest dominerende hvide drue i Mosel. Det skyldes i høj grad at det er en af de få sorter, som trives i ekstremt skiferholdig jord på meget stejle skråninger. Netop de stejle skråninger gør, at alt arbejde i markerne – også høsten – er nødt til at foregå manuelt. Ikke at det er et problem. Man har aldrig været vant til andet i Mosel. 

Riesling fra Lenhardt kommer både som blend af begge marker, enkeltmark og traditionen tro som Kabinett, Spätlese og Auslese. Derudover tryller Lenhardt også med Rivaner (Müller-Thurgau) og Weissburgunder (Pinot Blanc) men i forholdsvis beskedne mængder.

Vi har pænt meget optur over at have fået øjnene op for Lenhardts vine, som udover at være en fortrinlig oplevelse også er med til at sætte endnu mere strøm til Mosel. Det bliver ekstremt spændende at følge søskendeparret de kommende år og se, hvad de mere har i ærmerne. Deres start har i hvert fald været intet mindre end forrygende.

Faktablad
LandTyskland
Producent Weingut Lenhardt
RegionMosel
Årgang2023
Volume75CL
DruerRiesling
KategoriHvidvin
Kollistørrelse6
KollitypeOCC

Robert Parker 
The 2023 Mehringer Zellerberg Riesling Trocken offers with an open and fragrant bouquet reminiscent of Traminer and South Styrian natural wines. This bouquet is very floral and delicate in all its brightness and coolish, flinty purity that also delivers saline and herbal notes intermingling with the typical fine, yellow fruit aromas. From 60- to 80-year-old vines in a very steep, south-facing terroir whose soil is defined by gray slate with red veins. this is a creamy, round and smooth, rather soft yet elegant, refined and pretty digestible Riesling that is remarkably juicy and substantial. The grapes were handpicked in later October, macerated for five to six hours and vinified in stainless steel for 10 months. It is nicely spicy due to ripe and crunchy seeds that give delicate, spicy tannins as if the wine was aged in oak even though it was not. It has a long, complex and persistently saline finish. It was bottled in early August 2024 with 12.5% stated alcohol. Natural cork. Tasted in September 2024.