Weingut Lenhardt Mehringer Riesling Feinherb 2022
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 149,00 kr. | |
6 | 149,00 kr. | 125,00 kr. |
Parker har ikke anmeldt denne årgang endnu, men vi vil da ikke undlade at nævne, at 2019 hentede 93 points. I vores optik er denne årgang af samme høje klasse, hvilket vidner om Lenhardts evne til at skabe konsistens. Ikke nogle tilfældige lucky punches her!
Druerne kommer fra 60 år gamle Riesling-stokke, som troner på Lenhardts marker på Zellerberg og Blattenberg i Mosel. Der arbejdes mest muligt ved håndkraft og med minimal indgriben i naturens gang.
Farven er smuk gylden og inviterer på duften af mirabelle, mango, citrus, æble, hvide ribs og lette urter. Smagen er super kompleks med både sødlige og syrlige noter, der er perfekt afbalanceret og munder ud i en tør, frugtbetonet finish af de meget lange. Et gennemført og mega spændende glas Riesling, der snildt holder sig på toppen 15 år endnu.
Der er blevet dyrket vin i tyske Mosel siden romertiden, men det er som om, at området har fået en renaissance de sidste 20 år takket være større fokus på kvalitet frem for kvantitet. Yngre kræfter med nye idéer er kommet til … og i dét billede står søskendeparret Christian og Eva Lenhardt lysende klart. Efter at de satte sig for nærmest at genoplive familiens vingård er der godt nok sket ting og sager. Første årgang kom i 2017 og siden da har hver årgang brilleret og tiltrukket sig vinanmeldernes opmærksomhed.
Passionen for vin har de ikke fra fremmede. Deres oldeforældre var de første vindyrkere i familien og dem som grundlagde husets to marker på henholdsvis Blattenberg og Zellerberg. Men hvor de følgende generationer blev i Mosel rejste Christian og Eva rundt i verden og sugede ny viden til sig – blandt andet i Bordeaux, Portugal og New Zealand. Og det er den lærdom, som har givet Lenhardt det store løft.
Lenhardt arbejder primært med Riesling, som er den absolut mest dominerende hvide drue i Mosel. Det skyldes i høj grad at det er en af de få sorter, som trives i ekstremt skiferholdig jord på meget stejle skråninger. Netop de stejle skråninger gør, at alt arbejde i markerne – også høsten – er nødt til at foregå manuelt. Ikke at det er et problem. Man har aldrig været vant til andet i Mosel.
Riesling fra Lenhardt kommer både som blend af begge marker, enkeltmark og traditionen tro som Kabinett, Spätlese og Auslese. Derudover tryller Lenhardt også med Rivaner (Müller-Thurgau) og Weissburgunder (Pinot Blanc) men i forholdsvis beskedne mængder.
Vi har pænt meget optur over at have fået øjnene op for Lenhardts vine, som udover at være en fortrinlig oplevelse også er med til at sætte endnu mere strøm til Mosel. Det bliver ekstremt spændende at følge søskendeparret de kommende år og se, hvad de mere har i ærmerne. Deres start har i hvert fald været intet mindre end forrygende.
Parker har ikke anmeldt denne årgang endnu, men vi vil da ikke undlade at nævne, at 2019 hentede 93 points. I vores optik er denne årgang af samme høje klasse, hvilket vidner om Lenhardts evne til at skabe konsistens. Ikke nogle tilfældige lucky punches her!
Druerne kommer fra 60 år gamle Riesling-stokke, som troner på Lenhardts marker på Zellerberg og Blattenberg i Mosel. Der arbejdes mest muligt ved håndkraft og med minimal indgriben i naturens gang.
Farven er smuk gylden og inviterer på duften af mirabelle, mango, citrus, æble, hvide ribs og lette urter. Smagen er super kompleks med både sødlige og syrlige noter, der er perfekt afbalanceret og munder ud i en tør, frugtbetonet finish af de meget lange. Et gennemført og mega spændende glas Riesling, der snildt holder sig på toppen 15 år endnu.
Der er blevet dyrket vin i tyske Mosel siden romertiden, men det er som om, at området har fået en renaissance de sidste 20 år takket være større fokus på kvalitet frem for kvantitet. Yngre kræfter med nye idéer er kommet til … og i dét billede står søskendeparret Christian og Eva Lenhardt lysende klart. Efter at de satte sig for nærmest at genoplive familiens vingård er der godt nok sket ting og sager. Første årgang kom i 2017 og siden da har hver årgang brilleret og tiltrukket sig vinanmeldernes opmærksomhed.
Passionen for vin har de ikke fra fremmede. Deres oldeforældre var de første vindyrkere i familien og dem som grundlagde husets to marker på henholdsvis Blattenberg og Zellerberg. Men hvor de følgende generationer blev i Mosel rejste Christian og Eva rundt i verden og sugede ny viden til sig – blandt andet i Bordeaux, Portugal og New Zealand. Og det er den lærdom, som har givet Lenhardt det store løft.
Lenhardt arbejder primært med Riesling, som er den absolut mest dominerende hvide drue i Mosel. Det skyldes i høj grad at det er en af de få sorter, som trives i ekstremt skiferholdig jord på meget stejle skråninger. Netop de stejle skråninger gør, at alt arbejde i markerne – også høsten – er nødt til at foregå manuelt. Ikke at det er et problem. Man har aldrig været vant til andet i Mosel.
Riesling fra Lenhardt kommer både som blend af begge marker, enkeltmark og traditionen tro som Kabinett, Spätlese og Auslese. Derudover tryller Lenhardt også med Rivaner (Müller-Thurgau) og Weissburgunder (Pinot Blanc) men i forholdsvis beskedne mængder.
Vi har pænt meget optur over at have fået øjnene op for Lenhardts vine, som udover at være en fortrinlig oplevelse også er med til at sætte endnu mere strøm til Mosel. Det bliver ekstremt spændende at følge søskendeparret de kommende år og se, hvad de mere har i ærmerne. Deres start har i hvert fald været intet mindre end forrygende.
Land | Tyskland |
---|---|
Årgang | 2022 |
Volume | 75CL |
Druer | Riesling |
Kategori | Hvidvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker
The 2022 Mehringer Riesling Trocken is based on grapes from the steep crus of Blattenberg and Zellerberg yet not the very top sites, as Eva reports. Picked and pressed together and aged in a large 3,000-liter oak vat, the wine opens with a clear, bright and herbal bouquet intermingled with ripe, elegant fruit and delicate slate aromas. Bottled in early August 2023 after 10 months on the full lees, this is a creamy, fine and elegant, well-balanced and charming yet dry and refined Riesling with ripe but stimulating mineral acidity that gives a stimulating finish. This is an excellent village wine, and the 2023 will be released together with the crus in December this year—I didn't taste the 2023 because Eve considered it as too reductive and yeasty at this stage. 12% stated alcohol.