Langoa Barton 2007

595,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Langoa Barton 2007 Saint-Julien 75CL
87 Robert Parker

Galloni
Good deep ruby-red. Aromas of redcurrant, tobacco leaf, licorice and cigar box, with herbal and peppery nuances emerging with air. Juicy and penetrating, displaying very good cut to its currant and herb flavors. In the often leanish style of 2007 but juicy and nicely intense.

Château Leoville Barton og Château Langoa Barton har været ejet af Barton-familien i generationer. Faktisk er slottene de eneste af alle de slotte, som er omfattet af klassifikationen fra 1855, der stadig har den samme ejer, nemlig den irske Barton-familie, som købte slottene i 1820’erne. Fælles for slottene er, at de begge laver vine som stilmæssigt læner sig mere op ad de maskuline Pauillac-vine end de silkebløde, fedmefulde Saint-Julien-vine. Mens Léoville-Barton har udviklet sig til en meget moderne vin, har vinen fra Château Langoa-Barton beholdt sit klassiske præg, hvilket betyder at de har masser af tannin og en relativt dæmpet frugt. Vinen Château Langoa-Barton kræver ofte adskillige år i kælderen, før den viser al sin kompleksitet.

Château Langoa Barton (3. Cru) ligger i hjertet af Saint Julien. Slottet blev bygget i 1756 og familien Barton har i flere generationer styret ejendommen. Siden 1821 og frem til den enestående placering, som huset har i dag, hvor det er Lilian Barton-Sartorius, der som 9. generation vedligeholder og forbedrer slottets internationale ry.

Vinarealerne, der udgør Château Langoa Barton-terroiret, har udsigt over floden. De milde temperaturer, der opstår fra denne nærhed, indebærer tidlig modning, ofte et tegn på god kvalitet. De råder over 20 hektarer, som er plantet i gruset jord med en lerundergrund. Plantningsforholdet er sammensat af 54% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot og 11% Cabernet Franc – de traditionelle Médoc-druesorter. Vinstokkene er i gennemsnit 37 år gamle.

Vinene fra Château Langoa Barton har et klassisk Saint Julien-udtryk af cedertræ og er let parfumerede, med perfekt balance mellem fylde og elegance, ungdommelig friskhed og kompleksitet fra fadlagringen.