L'Aventure Winery Optimus 2001

895,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
USA Rød California Central Coast L'Aventure 2001 75CL
94 Robert Parker

Introen til winemaker Stephan Asseos tryllerier og samtidigt den første vin han skabte, da han startede L’Aventure Estate. Asseo tager her udgangspunkt i Syrah (45%), som han lader få interessant følgeskab af 47% Cabernet Sauvignon, 5% Zinfandel og 3% Petit Verdot. Med andre ord ikke en blend du lige møder hver dag – men det spiller max! 

Alle druer kommer fra L’Aventure Vineyard i Paso Robles og bliver plejet efter bæredygtige principper. Asseo fermenterer på tønder og lader efterfølgende vinen modne 14 måneder på franske egefade, hvoraf 89% var helt nye. Ingen filtrering her.

Resultatet er en smuk, dyb rubinrød vin, som inviterer på en fantastisk duft af solbær, blåbær, mørke blommer, tørrede violer, laurbær, lakrids og røg. Duftens noter træder fornemt frem i den fyldige og runde smag, der kommer med en dejlig friskhed og imponerende længde.  Et super interessant glas vin og håndværk af højeste klasse.

Robert Parker
The 2001 Optimus (a blend of 47% Cabernet Sauvignon, 45% Syrah, 5% Zinfandel, and 3% Petit Verdot with 15.4% alcohol) is a blockbuster. A dense purple color precedes the sumptuous perfume of blueberries, blackberries, acacia flowers, and licorice. The small percentages of Petit Verdot and Zinfandel along with the huge amount of Syrah give this wine much more up-front, accessible aromatic and flavor profiles. Drink this beautiful red now and over the next 10-12 years.

L’Avenure Winery er eventyret om den rebelske franske winemaker Stephan Asseo, der søgte ud i verden, for at kunne udfolde sig frit uden stramme regler for dit og dat. Sammen med sin familie rejste han et helt år rundt til nogle af verdens bedste vinmarker – fra Sydafrika til Libanon og fra Argentina til Napa Valley. I Californien fandt han, hvad han ledte efter – Paso Robles med dens kalkholdige jord og maritime påvirkninger.

Det var i 1998, at familien Asseo slog sig ned i Paso Robles og grundlagde L’Aventure Winery, som klart har sin helt egen og spændende profil. Den kommer især til udtryk i form af Asseos ret unikke blends, hvor han lader Syrah, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot spille sammen. Så vi er ude i ”Rhône møder Bordeaux”, hvilket han var blevet skudt for bare at tænke hjemme i Frankrig. Men de atypiske blends fungerer max og Asseos vine leverer varen år efter år. De er klart helt med oppe i toppen af Paso Robles mange fortræffeligheder, hvilket verdens førende anmeldere bekræfter igen og igen.

Man må endelig ikke forveksle det rebelske med mangel på skoling eller erfaring. Stephan Asseo er uddannet fra den bedste vinskole i Bourgougne tilbage i 1982 og har haft eksempelvis Chateau Fleur Cardinal og Chateau Robin i Cotes de Castillion i sin besiddelse. Det var så her at de stramme AOC-regler langsomt kvalte livet ud af ham. Men det ændrer ikke på, at manden i dén grad kan sin metier – lige fra arbejdet i marken til know-how’et omkring at skabe de perfekte blends.

Vi har fået i hans absolutte topvin L’Aventure Estate, der allerede tilbage i 2004 hentede 98 points hos Parker. Så er man ligesom i gang. Derudover har vi den, som startede det hele nemlig Optimus, der ligesom Estate er en super interessant blend med masser af kompleksitet og karakter. Vi tør godt love, at begge smager af eventyr af den bedste slags.