Kumeu River Hunting Hill Pinot Noir 2019 75CL

289,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 229,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5760
289,00 Inkl. moms:
6 5760
289,00 Inkl. moms:
259,00 Inkl. moms:
12 5760
289,00 Inkl. moms:
229,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
New Zealand Rød Auckland Kumeu River 2019 75CL

Hunting Hill Vineyard er mest kendt for Chardonnay, men i 1994 plantede Brajkovich-familien også Pinot Noir på marken – med henblik på at nå samme høje niveau som med Chardonnay. Og de er godt på vej må man sige. Der høstes alene ved håndkraft og der afstilkes 100% inden druerne presses.  

2019 er kun den syvende årgang af vinen men allerede en klassevin. Den har et let og elegant udtryk og får straks én til at tænke Bourgogne. Duften er domineret af modne kirsebær, hindbær, violer og nogle lækre, røgede toner. Smagen gentager de modne kirsebær fra duften og suppleres blændende af skovbund, vildtkød og antydninger af trøfler.

2019 var en fantastisk årgang, som er på toppen nu og 5-7 år frem. Men der blev kun produceret 300 kasser, så du skal være hurtig.  

De lokale vinbønder i Bourgogne er måske ikke de største fans af vinene fra Kumeu River. Med god grund. Dette skyldes en særlig vinsmagning hvor nogle af verdens førende vinkritikere fra de toneangivende vinmedier smagte vinene fra Kumeu River blindt op mod nogle af de bedste producenter fra Bourgogne som Etienne Sauzet, Leflaive, Lafon, Girardin og Carillon. Smagningen var inddelt i fire runder, hvor en vin fra Kumeu River hver gang var oppe imod 4-5 modstandere fra Bourgogne. Kumeu River vandt alle fire runder over vine der ofte koster det 5 -og 10 dobbelte. 

Neal Martin, en af de mest respekterede vinanmeldere i verden, udtrykker det meget klart

Their Chardonnays were put to the test a few years ago when several were assessed blind, intermixed with some very serious Puligny-Montrachets and Meursaults. Kumeu River triumphed to such an extent that it became almost embarrassing. And to think that you can buy an entire case of Kumeu River for the cost of a single bottle of some Grand Crus.

Så hvis du er stor fan af de hvide fra Bourgogne, men synes priserne efterhånden tenderer røveri ved højlys dag, er det klart værd at give Kumeu River et skud. 

Robert Parker
Producing New Zealand’s Greatest Chardonnays, Not To Mention The World’s.

Gastro
Lavet fuldstændigt som en klassisk Comtes Lafon eller Leflaive...disse vine stråler, skinner og glimter af kvalitet, smerter af itensitet, sitrer af spænding mellem syre, den ubegribelige mineralitet og aromafyrværkeri. Noget af den Nye Verdens bedste Chardonnay.

Tim Atkin
If Michael Brajkovich MW were a Burgundian rather than a New Zealander, he would be among the most celebrated white winemakers in the Côte de Beaune, right up there with the likes of Dominique Lafon, Pierre-Vves Colin Morey and Jean-Marc Roulot. The good news for us is that we can buy his amazing Chardonnays at ludicrously cheap prices.

Historien om Kumeu River starter helt tilbage i 1937, hvor den kroatiske familie Brajkovich kom til New Zealand. Efter at have arbejdet i gummiplantagerne i en årrække, havde de sparet nok sammen til at kunne købe en lille ejendom i Kumeu med tilhørende vinmark. Hjemme i Kroatien havde de dyrket lidt vin, så de startede ikke på bar bund. Alligevel må man bare tage hatten af for familien Brajkovich, som løbende har udbygget og forædlet deres produktion gennem årene – en produktion som i dag er oppe på en kvart million flasker om året fra 30 hektarer vinmarker. Ganske imponerende når man tager med i betragtningen at alt bliver høstet ved håndkraft og intet overlades til tilfældigheder.

Det er et familieforetagende med stort F. De er tre brødre med hvert deres ansvarsområde – Michael er winemakeren, Paul står for marketing og Milan har ansvaret for vinmarkerne. Biksen styres effektivt af deres mor Melba, som var gift med Maté Brajkovich, der for alvor fik sat skub i Kumeu River Wines fra 50’erne og frem til sin død i 1992.   

Det er perlerækken af Chardonnay-vine – både fra enkeltmarker og blandinger – der har skabt Kumeu Rivers navn. Men de producerer også både Pinot Gris og Pinot Noir, som holder et seriøst høj kvalitet i forhold til prisen. Kumeu River har for alvor har givet Bourgogne noget at tænke over.