Kumeu River Estate Sauvignon Blanc 2018 0,75

169,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 135,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 2801
169,00 Inkl. moms:
6 2801
169,00 Inkl. moms:
149,00 Inkl. moms:
12 2801
169,00 Inkl. moms:
135,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
New Zealand Hvid Auckland Kumeu River 2018 75CL
91 James Suckling

100 % Sauvignon Blanc fra kalkholdige marker beliggende i Raukawa.  Vinen lagres på gæringsbundfaldet (sur lie) i mindst 6 måneder for at give vinen lidt ekstra karakter og dybde. Ekspressiv næse med aromaer af citrus, stikkelsbær, hyldeblomst og antydning af passionsfrugt. Fremstår meget 'flinty med lime-juice aromaer' og salte mineraler. Flot struktur med klassisk smag som Pouilly-Fumé eller Sancerre med citrus, mineralitet og en frisk, sprød og lang afslutning. 

Igen flot value fra Kumeu River....

James Suckling
This hails from a newly purchased vineyard in Hawkes Bay and delivers a handsomely restrained array of lime and green-mango aromas and flavor. Plenty of flavor and well-pitched acidity.

Vinmarken i Rays Road, Raukawa var oprindeligt et joint venture mellem Trinity Hill og Pascal Jolivet fra Pouilly-Fumé i Loire-dalen i Frankrig men Kumeu River har nu fået adgang til denne mark, hvor jorden er  baseret på kalksten og også markant højere beliggenhed de fleste vinmarker i Hawkes Bay. Det fleste af stokkene er Sauvignon Blanc, som man ville forvente med en partner, der er producent fra Loire-dalen, men der syrkes også Chardonnay og Pinot Noir.

Historien om Kumeu River starter helt tilbage i 1937, hvor den kroatiske familie Brajkovich kom til New Zealand. Efter at have arbejdet i gummiplantagerne i en årrække, havde de sparet nok sammen til at kunne købe en lille ejendom i Kumeu med tilhørende vinmark. Hjemme i Kroatien havde de dyrket lidt vin, så de startede ikke på bar bund. Alligevel må man bare tage hatten af for familien Brajkovich, som løbende har udbygget og forædlet deres produktion gennem årene – en produktion som i dag er oppe på en kvart million flasker om året fra 30 hektarer vinmarker. Ganske imponerende når man tager med i betragtningen at alt bliver høstet ved håndkraft og intet overlades til tilfældigheder.

Det er et familieforetagende med stort F. De er tre brødre med hvert deres ansvarsområde – Michael er winemakeren, Paul står for marketing og Milan har ansvaret for vinmarkerne. Biksen styres effektivt af deres mor Melba, som var gift med Maté Brajkovich, der for alvor fik sat skub i Kumeu River Wines fra 50’erne og frem til sin død i 1992.   

Det er perlerækken af Chardonnay-vine – både fra enkeltmarker og blandinger – der har skabt Kumeu Rivers navn. Men de producerer også både Sauvignon Blanc, Pinot Gris og Pinot Noir, som holder et seriøst høj kvalitet i forhold til prisen.