Kumeu River Estate Chardonnay 2023

SKU
9076
239,00 kr. v. 12 stk. 289,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1289,00 kr.
6289,00 kr.259,00 kr.
12289,00 kr.239,00 kr.

Se på prisen inden du læser videre.

For det her er en vin, der i store smagninger har givet baghjul til både Meursault og Puligny Montrachet. Med andre ord er det eminent håndværk af winemaker Michael Brajkovich, der omhyggeligt udvælger og anvender de bedste druer fra seks forskellige vinmarker til deres Estate-label.

Og netop omhyggelig udvælgelse var særligt afgørende i 2023 for at opretholde kvaliteten og den høje standard for Estate Chardonnay, som vi har set fra Kumeu i over 35 år. Det skyldes, at vejret var meget udfordrende i 2023. Men godt at Winemaker Michael Brajkovich er en garvet og dygtig styrmand ved roret. 

Brajkovich valgte ikke at bruge nye fade i vinifikationen af denne vin, men der var en høj andel af 1- og 2-årige fade, hvilket har givet en smuk balance, som i 2023-årgangen er lidt mere citruspræget frem for ferskenagtig.

Vinen åbner med en duft af citron med et hint af hvid fersken, og smagen er silkeblød og afbalanceret med en dejlig citrusfinish. Lækker nu, men som altid vil den have gavn af flaskelagring i 4-6 år.

En yderst elegant vin til en pris, de bander højt over i Bourgogne! Prøv den til skaldyr på lørdag – men lad for sjov dit selskab smage den blindt.

 

 

 

Se på prisen inden du læser videre.

For det her er en vin, der i store smagninger har givet baghjul til både Meursault og Puligny Montrachet. Med andre ord er det eminent håndværk af winemaker Michael Brajkovich, der omhyggeligt udvælger og anvender de bedste druer fra seks forskellige vinmarker til deres Estate-label.

Og netop omhyggelig udvælgelse var særligt afgørende i 2023 for at opretholde kvaliteten og den høje standard for Estate Chardonnay, som vi har set fra Kumeu i over 35 år. Det skyldes, at vejret var meget udfordrende i 2023. Men godt at Winemaker Michael Brajkovich er en garvet og dygtig styrmand ved roret. 

Brajkovich valgte ikke at bruge nye fade i vinifikationen af denne vin, men der var en høj andel af 1- og 2-årige fade, hvilket har givet en smuk balance, som i 2023-årgangen er lidt mere citruspræget frem for ferskenagtig.

Vinen åbner med en duft af citron med et hint af hvid fersken, og smagen er silkeblød og afbalanceret med en dejlig citrusfinish. Lækker nu, men som altid vil den have gavn af flaskelagring i 4-6 år.

En yderst elegant vin til en pris, de bander højt over i Bourgogne! Prøv den til skaldyr på lørdag – men lad for sjov dit selskab smage den blindt.

 

 

 

De lokale vinbønder i Bourgogne er måske ikke de største fans af vinene fra Kumeu River. Med god grund. Dette skyldes en særlig vinsmagning hvor nogle af verdens førende vinkritikere fra de toneangivende vinmedier smagte vinene fra Kumeu River blindt op mod nogle af de bedste producenter fra Bourgogne som Etienne Sauzet, Leflaive, Lafon, Girardin og Carillon. Smagningen var inddelt i fire runder, hvor en vin fra Kumeu River hver gang var oppe imod 4-5 modstandere fra Bourgogne. Kumeu River vandt alle fire runder over vine der ofte koster det 5 -og 10 dobbelte. 

Historien om Kumeu River starter helt tilbage i 1937, hvor den kroatiske familie Brajkovich kom til New Zealand. Efter at have arbejdet i gummiplantagerne i en årrække, havde de sparet nok sammen til at kunne købe en lille ejendom i Kumeu med tilhørende vinmark. Hjemme i Kroatien havde de dyrket lidt vin, så de startede ikke på bar bund. Alligevel må man bare tage hatten af for familien Brajkovich, som løbende har udbygget og forædlet deres produktion gennem årene – en produktion som i dag er oppe på en kvart million flasker om året fra 30 hektarer vinmarker. Ganske imponerende når man tager med i betragtningen at alt bliver høstet ved håndkraft og intet overlades til tilfældigheder.

Det er et familieforetagende med stort F. De er tre brødre med hvert deres ansvarsområde – Michael er winemakeren, Paul står for marketing og Milan har ansvaret for vinmarkerne. Biksen styres effektivt af deres mor Melba, som var gift med Maté Brajkovich, der for alvor fik sat skub i Kumeu River Wines fra 50’erne og frem til sin død i 1992.   

Det er perlerækken af Chardonnay-vine – både fra enkeltmarker og blandinger – der har skabt Kumeu Rivers navn. Men de producerer også både Pinot Gris og Pinot Noir, som holder et seriøst høj kvalitet i forhold til prisen. Kumeu River har for alvor givet Bourgogne noget at tænke over.

Og se lige, hvad nogle af verdens førende anmeldere siger om vinene fra Kumeu River:

Neal Martin, en af de mest respekterede vinanmeldere i verden, udtrykker det meget klart:

Their Chardonnays were put to the test a few years ago when several were assessed blind, intermixed with some very serious Puligny-Montrachets and Meursaults. Kumeu River triumphed to such an extent that it became almost embarrassing. And to think that you can buy an entire case of Kumeu River for the cost of a single bottle of some Grand Crus.

Robert Parker
Producing New Zealand’s Greatest Chardonnays, Not To Mention The World’s.

Gastro
Lavet fuldstændigt som en klassisk Comtes Lafon eller Leflaive...disse vine stråler, skinner og glimter af kvalitet, smerter af itensitet, sitrer af spænding mellem syre, den ubegribelige mineralitet og aromafyrværkeri. Noget af den Nye Verdens bedste Chardonnay.

Tim Atkin
If Michael Brajkovich MW were a Burgundian rather than a New Zealander, he would be among the most celebrated white winemakers in the Côte de Beaune, right up there with the likes of Dominique Lafon, Pierre-Vves Colin Morey and Jean-Marc Roulot. The good news for us is that we can buy his amazing Chardonnays at ludicrously cheap prices.

Så hvis du er stor fan af de hvide fra Bourgogne, men synes priserne efterhånden tenderer røveri ved højlys dag, er det klart værd at give Kumeu River et skud!

Faktablad
LandNew Zealand
Producent Kumeu River
RegionAuckland
Årgang2023
Volume75CL
DruerChardonnay
KategoriHvidvin
Kollistørrelse12
KollitypeOCC

James Suckling
This is fresh, crunchy and clean, with mineral and spice notes and plenty of salty undertones. Sliced lemons and apples. Medium-bodied with a fresh finish.