Kumeu River Estate Chardonnay 2017 0,75

239,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 189,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb afVarenrStk pris
11773
239,00 Inkl. moms:
61773
239,00 Inkl. moms:
215,00 Inkl. moms:
121773
239,00 Inkl. moms:
189,00 Inkl. moms:
92Robert Parker
93James Suckling
92Vinous

Se på prisen inden du læser videre. Velkommen tilbage. Det her er en vin, der i store smagninger har givet baghjul til både Meursault og Puligny Montrachet. Med andre ord er det eminent håndværk af winemaker Michael Brajkovich, der anvender de bedste druer fra seks forskellige marker til Estate – heriblandt Coddington. Alle druer er høstet i hånden og som det er tilfældet med Hunting Hill og Coddington, har juicen fået 11 måneder på neutralt fransk eg.  I glasset fremstår farven lys gylden og med en duft, der siger spar to – citrus, fersken, mandler, ristet brød, vanilje og lidt roser. Smagen er frisk og domineret af citrus, moden pære, fersken sammen med antydninger af vanilje og røg. En yderst elegant vin til en pris de bander højt over i Bourgogne!

Prøv den til skaldyr på lørdag – men lad for sjov dit selskab smage den blindt.

De lokale vinbønder i Bourgogne er måske ikke de største fans af vinene fra Kumeu River. Med god grund. Dette skyldes en særlig vinsmagning hvor nogle af verdens førende vinkritikere fra de toneangivende vinmedier smagte vinene fra Kumeu River blindt op mod nogle af de bedste producenter fra Bourgogne som Etienne Sauzet, Leflaive, Lafon, Girardin og Carillon. Smagningen var inddelt i fire runder, hvor en vin fra Kumeu River hver gang var oppe imod 4-5 modstandere fra Bourgogne. Kumeu River vandt alle fire runder over vine der ofte koster det 5 -og 10 dobbelte. 

Neal Martin, en af de mest respekterede vinanmeldere i verden, udtrykker det meget klart

Their Chardonnays were put to the test a few years ago when several were assessed blind, intermixed with some very serious Puligny-Montrachets and Meursaults. Kumeu River triumphed to such an extent that it became almost embarrassing. And to think that you can buy an entire case of Kumeu River for the cost of a single bottle of some Grand Crus.

Så hvis du er stor fan af de hvide fra Bourgogne, men synes priserne efterhånden tenderer røveri ved højlys dag, er det klart værd at give Kumeu River et skud. 

Robert Parker
Producing New Zealand’s Greatest Chardonnays, Not To Mention The World’s.

Historien om Kumeu River starter helt tilbage i 1937, hvor den kroatiske familie Brajkovich kom til New Zealand. Efter at have arbejdet i gummiplantagerne i en årrække, havde de sparet nok sammen til at kunne købe en lille ejendom i Kumeu med tilhørende vinmark. Hjemme i Kroatien havde de dyrket lidt vin, så de startede ikke på bar bund. Alligevel må man bare tage hatten af for familien Brajkovich, som løbende har udbygget og forædlet deres produktion gennem årene – en produktion som i dag er oppe på en kvart million flasker om året fra 30 hektarer vinmarker. Ganske imponerende når man tager med i betragtningen at alt bliver høstet ved håndkraft og intet overlades til tilfældigheder.

Det er et familieforetagende med stort F. De er tre brødre med hvert deres ansvarsområde – Michael er winemakeren, Paul står for marketing og Milan har ansvaret for vinmarkerne. Biksen styres effektivt af deres mor Melba, som var gift med Maté Brajkovich, der for alvor fik sat skub i Kumeu River Wines fra 50’erne og frem til sin død i 1992.   

Det er perlerækken af Chardonnay-vine – både fra enkeltmarker og blandinger – der har skabt Kumeu Rivers navn. Men de producerer også både Pinot Gris og Pinot Noir, som holder et seriøst høj kvalitet i forhold til prisen. Kumeu River har for alvor har givet Bourgogne noget at tænke over.