Krug Collection 1990 magnum - gaveæske

44.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Frankrig Champagne Champagne Krug 1990 150CL
97+ Vinous

Til glæde for samlere over hele verden opbevares et meget begrænset antal flasker Krug Vintage under ideelle forhold i husets kældre. De smages og vurderes, mens de venter på at blomstre til et nyt liv. Krug Vintage bliver derefter til Krug Collection og afslører en ny personlighed. Krug Collection Champagner er sande eksempler på tidssublimering; modenhed afslører skjulte facetter og dybde. Nye smage overrasker, mens gamle har fået struktur. Krug Collection er altid en vidunderlig opdagelse.

Vinous
Krug's just-released 1990 Collection is magnificent. Remarkably fresh for a 26 year-old wine, the 1990 Collection captures the Krug house style at its very best. Floral notes meld into hints of apricot, chamomile, orchard fruit, vanillin and sweet spices. On the palate, the 1990 is creamy, vivid and super-expressive, but what is most intriguing is how fresh the Collection is relative to Vintage Champagne, which has always been a heavier, more oxidative wine. Readers who can find the 1990 should not hesitate, as it is stellar.

Krug er uden tvivl et af verdens mest eksklusive Champagnehuse. Domænet er beliggende i Champagne-regionen i det nordøstlige Frankrig, og blev grundlagt i 1843 af tyskeren Johann-Joseph Krug. Hans drøm var at lave den bedste af den bedste Champagne, som kunne frigives hvert år uanset de årlige variationer i klimaet. En drøm som helt klart er gået i opfyldelse den dag i dag. Joseph Krugs filosofi, var at man ikke skulle opdele husets Champagne i hierarkier, og denne tankegang fastholder Krug i dag, hvor huset tilbyder syv forskellige Champagner, alle med deres helt eget udtryk, men uden at være opdelt i bestemte hierarkier. I stedet er det antallet af Champagnen, der bestemmer prisfastsættelsen.

Selvom domænet i 1999 blev solgt til luksuskoncernen Louis Vuitton-Möet-Hennessy (LVMH), er det stadig et medlem af Krug familien, som leder Champagnehuset – nemlig Olivier Krug, som er den sjette generation af Krug familien. Dette sikrer at husets autenticitet lever videre, og at Krugs Champagne stadig bliver lavet efter grundlæggeren Johann-Joseph Krugs principper.

Krug er Champagne med individualitet og stor personlighed. Som den nuværende kældermester Julie Cavil siger det bedst ”Vores job er, i en slurk at genforene den mest komplette sensoriske oplevelse, en Champagne kan tilbyde”. Noget som man i den grad må sige, at de lykkes med gang på gang hos Krug.

Champagnen gæres altid på egetræsfade, hvilket giver den karakteristiske rige, fyldige og nøddeagtige smag. Champagnen fra dette legendariske hus ældes med ynde og bør nydes ligeså.