Indlæser...

Krug Collection 1982 magnum - gaveæske

Til glæde for samlere over hele verden opbevares et meget begrænset antal flasker Krug Vintage...

Til glæde for samlere over hele verden opbevares et meget begrænset antal flasker Krug Vintage under ideelle forhold i husets kældre. De smages og vurderes, mens de venter på at blomstre til et nyt liv. Krug Vintage bliver derefter til Krug Collection og afslører en ny personlighed. Krug Collection Champagner er sande eksempler på tidssublimering; modenhed afslører skjulte facetter og dybde. Nye smage overrasker, mens gamle har fået struktur. Krug Collection er altid en vidunderlig opdagelse.

Vinous
In this tasting, the 1982 Collection (Magnum) comes across as tightly wound, with tons of crystalline energy in reserve. There is no shortage of precision or nuance, but the 1982 doesn't quite have the body of the 1981 nor the aromatic finesse of the 1985, both of which I tasted alongside it. The 1982 is bright, tense, and, as much as I am shocked to say it, painfully young. When will the 1982 from magnum be at its best? I am not sure, but it does not appear to be now.

Krug er uden tvivl et af verdens mest eksklusive Champagnehuse. Domænet er beliggende i Champagne-regionen i det nordøstlige Frankrig, og blev grundlagt i 1843 af tyskeren Johann-Joseph Krug. Hans drøm var at lave den bedste af den bedste Champagne, som kunne frigives hvert år uanset de årlige variationer i klimaet. En drøm som helt klart er gået i opfyldelse den dag i dag. Joseph Krugs filosofi, var at man ikke skulle opdele husets Champagne i hierarkier, og denne tankegang fastholder Krug i dag, hvor huset tilbyder syv forskellige Champagner, alle med deres helt eget udtryk, men uden at være opdelt i bestemte hierarkier. I stedet er det antallet af Champagnen, der bestemmer prisfastsættelsen.

Selvom domænet i 1999 blev solgt til luksuskoncernen Louis Vuitton-Möet-Hennessy (LVMH), er det stadig et medlem af Krug familien, som leder Champagnehuset – nemlig Olivier Krug, som er den sjette generation af Krug familien. Dette sikrer at husets autenticitet lever videre, og at Krugs Champagne stadig bliver lavet efter grundlæggeren Johann-Joseph Krugs principper.

Krug er Champagne med individualitet og stor personlighed. Som den nuværende kældermester Julie Cavil siger det bedst ”Vores job er, i en slurk at genforene den mest komplette sensoriske oplevelse, en Champagne kan tilbyde”. Noget som man i den grad må sige, at de lykkes med gang på gang hos Krug.

Champagnen gæres altid på egetræsfade, hvilket giver den karakteristiske rige, fyldige og nøddeagtige smag. Champagnen fra dette legendariske hus ældes med ynde og bør nydes ligeså.

Faktablad
Volume150CL
LandFrankrig
RegionChampagne
Producent Krug
Årgang1982
DruerChardonnay
KategoriBobler
Vinous96+