Krug Clos du Mesnil Blanc de Blancs 2003 magnum - gaveæske

39.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Champagne Champagne Cote des Blancs Krug 2003 Mesnil-sur-Oger 150CL
98 Falstaff
94+ Vinous

Krug Clos du Mesnil er en meget sjælden Champagne, som viser den unikke karakter af en enkel parcel, høstet på et enkelt år. Den 1,84 hektar store vingård er beliggende i hjertet af Mesnil-sur-Orger, som er en de mest ikoniske landsbyer for Chardonnay i Champagneregionen.

Champagnen har en intens gylden farve, der dufter af moden hvede. På næsen møder man udtryksfulde aromaer af toffee-æble, karamel, modne citrusfrugter og let ristede nødder. På ganen åbner den med forbløffende generøsitet og bredde. De første antydninger af brun farin, kandiseret ingefær og pekan giver plads til noter af citrusfrugter, og så bryder den ud i en eksplosion af friskhed forstærket af en meget lang og elegant finish.

Krug Clos du Mesnil blev første gang skabt i 1979, da brødrene Krug besluttede at lave en Champagne, der udelukkende var skabt af druer fra en parcel og fra dette år. Krug Clos du Mesnil 1979 blev født på et tidspunkt, hvor konventionerne i Champagne koncentrerede sig om at blande flere vine fra forskellige parceller, og var derfor meget atypisk på dette tidspunkt.

Krugs Clos du Mesnil byder på en Champagne af enestående skønhed og balance, som fortæller en historie om dette plots druer, og hylder Chardonnay-druen

Vinous
The 2003 Clos du Mesnil is insanely beautiful. Vivid, resonant and textured in the glass, the 2003 boasts magnificent depth and pure breed. Since I last tasted it a few months ago, the 2003 has begun to shut down, which is probably a great sign for its future and overall longevity. Hints of smoke, slate and dried pear gradually open up in the glass, but the 2003 mostly stands out for its exceptional finesse.

Krug er uden tvivl et af verdens mest eksklusive Champagnehuse. Domænet er beliggende i Champagne-regionen i det nordøstlige Frankrig, og blev grundlagt i 1843 af tyskeren Johann-Joseph Krug. Hans drøm var at lave den bedste af den bedste Champagne, som kunne frigives hvert år uanset de årlige variationer i klimaet. En drøm som helt klart er gået i opfyldelse den dag i dag. Joseph Krugs filosofi, var at man ikke skulle opdele husets Champagne i hierarkier, og denne tankegang fastholder Krug i dag, hvor huset tilbyder syv forskellige Champagner, alle med deres helt eget udtryk, men uden at være opdelt i bestemte hierarkier. I stedet er det antallet af Champagnen, der bestemmer prisfastsættelsen.

Selvom domænet i 1999 blev solgt til luksuskoncernen Louis Vuitton-Möet-Hennessy (LVMH), er det stadig et medlem af Krug familien, som leder Champagnehuset – nemlig Olivier Krug, som er den sjette generation af Krug familien. Dette sikrer at husets autenticitet lever videre, og at Krugs Champagne stadig bliver lavet efter grundlæggeren Johann-Joseph Krugs principper.

Krug er Champagne med individualitet og stor personlighed. Som den nuværende kældermester Julie Cavil siger det bedst ”Vores job er, i en slurk at genforene den mest komplette sensoriske oplevelse, en Champagne kan tilbyde”. Noget som man i den grad må sige, at de lykkes med gang på gang hos Krug.

Champagnen gæres altid på egetræsfade, hvilket giver den karakteristiske rige, fyldige og nøddeagtige smag. Champagnen fra dette legendariske hus ældes med ynde og bør nydes ligeså.