Krug 2002 magnum (gaveæske)

17.500,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Frankrig Champagne Champagne Krug 2002 150CL
100 James Suckling
98 Falstaff Magazine
97+ Jancis Robinson
96 Wine Spectator

Den endelige drueblanding på Krug Vintage lander oftest omkring 50% Pinot Noir fra en række parceller i det sydlige Montagne de Reims Sud inklusive Aÿ, Mareuil, Bouzy og Ambonnay, der så har fået et syrligt spark fra 25% Pinot Meunier og lidt mere frugt og delikatesse fra 20% Chardonnay.

Det er Krug’s faste smagepanel, (6 personer med ligelig kønsfordeling som oftest mødes kl. 11 og sjældent smager mere end 20-30 vine) som hjælper til med udvælgelsen og, som Julie Cavil har fortalt, så er det en meget subjektiv opgave, hvor ”vi leder efter de vine, som overrasker og fortryller os mest”. Det er altså ikke Krug’s husstil, der skal forfølges, men derimod årgangens særlige DNA, der skal fanges, og derfor har Krug de senere år sammenlignet deres årgangschampagne med et stykke musik orkestreret af Krug.  I 2004 kalde de kompositionen “Luminous Freshness”, i 2006 "Capricious Indulgence", og i 2008, der er et af de koldeste og mindst solrige år i nyere tid, er det så "the elegant and intense story of a cool and balanced year", og en komposition som endte med at blive en “Classic Beauty”.

Når det besluttes, at Krug skal lancere en Vintage Champagne sammenstikkes cuvéeen fra udvalgte fade blandt de op mod 150 forskellige basisvine, som huset arbejder med. En fremgangsmåde som betyder, at der i princippet ikke er nogen faste regner for druesammensætningen, men i følge Julie Cavil, der trådte op ved siden af Eric Lebel i foråret 2006, arbejder man ud fra et udgangspunkt som siger: Op til 60% Pinot Noir, op til 30% Pinot Meunier og aldrig mere end 30% Chardonnay.

Robert Parker
Krug's 2002 Brut (ID 415064 – disgorged IV/2015) has an intense citrus color and opens with a generous, intense yet fine and precise bouquet that indicates great depth and elegance. Red fruit flavors on the nose lead to a generously rich yet pure, highly refined and elegant palate, with lots of ripe cherry fruits and delicious yeasty flavors. This is a highly complex and tensioned but beautifully balanced 2002 with a charming dosage that gives perfect roundness. The finish, however, is clear, fresh and well-structured, if not taut, and very mineral. Tasted in Reims in April 2018.

Vinous
This is perhaps the best bottle of Krug's 2002 Vintage I have tasted. Expansive and creamy on the palate, with lovely finesse and brightness, the 2002 is quite expressive today. I don't see the depth or pedigree that might place this wine among the best examples of the year. Instead, the 2002 Vintage continues to be an underwhelming wine by Krug standards.

Krug er uden tvivl et af verdens mest eksklusive Champagnehuse. Domænet er beliggende i Champagne-regionen i det nordøstlige Frankrig, og blev grundlagt i 1843 af tyskeren Johann-Joseph Krug. Hans drøm var at lave den bedste af den bedste Champagne, som kunne frigives hvert år uanset de årlige variationer i klimaet. En drøm som helt klart er gået i opfyldelse den dag i dag. Joseph Krugs filosofi, var at man ikke skulle opdele husets Champagne i hierarkier, og denne tankegang fastholder Krug i dag, hvor huset tilbyder syv forskellige Champagner, alle med deres helt eget udtryk, men uden at være opdelt i bestemte hierarkier. I stedet er det antallet af Champagnen, der bestemmer prisfastsættelsen.

Selvom domænet i 1999 blev solgt til luksuskoncernen Louis Vuitton-Möet-Hennessy (LVMH), er det stadig et medlem af Krug familien, som leder Champagnehuset – nemlig Olivier Krug, som er den sjette generation af Krug familien. Dette sikrer at husets autenticitet lever videre, og at Krugs Champagne stadig bliver lavet efter grundlæggeren Johann-Joseph Krugs principper.

Krug er Champagne med individualitet og stor personlighed. Som den nuværende kældermester Julie Cavil siger det bedst ”Vores job er, i en slurk at genforene den mest komplette sensoriske oplevelse, en Champagne kan tilbyde”. Noget som man i den grad må sige, at de lykkes med gang på gang hos Krug.

Champagnen gæres altid på egetræsfade, hvilket giver den karakteristiske rige, fyldige og nøddeagtige smag. Champagnen fra dette legendariske hus ældes med ynde og bør nydes ligeså.