Kosta Browne Santa Rita Hills Pinot Noir 2018 75 CL

995,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 795,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5928
995,00 Inkl. moms:
6 5928
995,00 Inkl. moms:
795,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California Central Coast Kosta Browne 2018 Santa Barbara County 75CL
95 Jeb Dunnuck

Super elegant Pinot Noir på druer fra seks forskellige topmarker i Santa Rita Hills – heriblandt Bentrock, Mt. Carmel og John Sebastiano. Efter høst og håndsortering vælger winemaker Julien Howsepian at bevare 10% som hele klaser – resten afstilkes.
Der fermenteres primært i åbne ståltanke men godt 20% gæres på træ. Herefter modnes vinen i 14 måneder på en blanding af franske og østrigske egefade, hvoraf 17% er helt nye.

Den smukke rubinrøde farve lukker op for duften af modne jordbær, hindbær, tranebær, teblade, basilikum og rosenblade. Den friske smag gentager mange af duftens noter på bedste vis og kommer med en herlig lang og levende finish, der kalder på en tår mere.

Jeb Dunnuck
The 2018 Pinot Noir Sta. Rita Hills was 90% destemmed and brought up in mostly neutral oak (French and Austrian). Its ruby/purple hue is followed by a beautiful bouquet of ripe strawberry and raspberry fruits interwoven with plenty of spice, flowery incense, and violet nuances. Ethereal, medium-bodied, and elegant on the palate, it has a terrific sense of balance, integrated acidity, and a great finish. It's not a blockbuster Pinot by any measure yet has complexity, balance, and length. I'm a big fan.

Nogle af klodens bedste vine på henholdsvis Pinot Noir og Chardonnay kommer fra Kosta Browne … i hvert fald hvis man spørger en række af verdens førende vinanmeldere. Druerne kommer primært fra førsteklasses cool-climate vinmarker i Russian River Valley, Sonoma Coast og Santa Rita Hills, der byder på de helt ideelle dyrkningsforhold i forhold til netop de to druer.

Stedets Sonoma Coast Pinot Noir 2009 blev i 2011 kåret til Wine Spectators’ Wine of the Year og syv gange siden 2005 har man haft en vin med i Top 100. Yderst velfortjent og endnu mere imponerende, når man hører historien bag Kosta Browne. For i modsætning til de fleste af deres konkurrenter startede de to venner helt fra scratch. De havde kun deres vilde passion for vin og deres nære venskab.

Vi er tilbage i 1997, hvor Dan Kosta og Michael Browne arbejdede sammen som henholdsvis General Manager og Sommelier på restauranten John Ash & Co i Santa Rosa, Californien. Begge havde en drøm om at producere Pinot Noir, men havde nul erfaring i vinproduktion og i øvrigt ingen penge at starte op for. Så hver aften sparede de 10 dollars op fra de drikkepenge, de fik i restauranten. Da de havde skrabet 1.000 dollars sammen skød en kok fra restauranten yderlige 400 dollars i puljen og de havde nok til at købe et halvt ton Pinot Noir fra Everett Ridge i Russian River. De lånte sig til udstyr og fik 24 kasser ud af første årgang, som de primært serverede for VIP-gæster i restauranten.

I tiden efter blev det lidt mere seriøst for hver årgang og det lykkedes at samle en række småinvestorer, så man kunne tage det næste skridt. Men det var hele tiden med bagen i vandskorpen og hver en penny blev vendt og drejet. Bilen som de transporterede vin ud til kunder i, var en helt igennem udtrådt VW Jetta, som til sidst gav op. Til trods for de yderst trange kår blev vinen bedre og bedre … og det helt store gennembrud kom, da Wine Spectator tildelte to af vinene fra deres 2003-årgang hele 95 points. 

Derfra gik det helt amok. Efterspørgslen fløj i vejret. Årgange blev omgående udsolgt. Nye investorer kom til. Produktionen blev udvidet. Nye marker og leasing-aftaler på marker kom til. Og kvaliteten fortsatte på et imponerende højt niveau. Uden at starte strygere i baggrunden så er Kosta Browne fortællingen om, at man kan, hvad man vil, hvis man virkelig vil det og er parat til at slås dag og nat for det.