Kosta Browne One Sixteen Chardonnay 2018 75CL

795,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 649,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5927
795,00 Inkl. moms:
6 5927
795,00 Inkl. moms:
649,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Kosta Browne 2018 Sonoma County 75CL
97 Jeb Dunnuck
96 Wine.com

Fyldig og forrygende Chardonnay fra winemaker Julien Howsepians næver. Druerne kommer fra seks af de bedste marker i Russian River Valley – heriblandt Ritchie, Charles Ranch og Bootlegger’s Hill. På alle markerne får naturen lov til at gå sin gang og der høstes altid ved håndkraft.

Juicen fermenteres i egetønder og modnes efterfølgende i 14 måneder på franske egefade, hvoraf 40% er helt nye. Resultatet er en imponerende og intens Chardonnay, der klart lægger sig op i toppen af hvad Californien kan levere på den drue.

Spin glasset rundt og glæd dig til duften af citroner, fersken, abrikoser, ananastærte, smør, ristet brød og hvide blomster. Den dybe smag kommer især med citron, fersken, honning, smør og mod slutningen strejf af våde sten og østersskal. Perfekt skruet sammen!

Jeb Dunnuck
All barrel fermented and brought up in just under 40% new French oak, the 2018 Chardonnay One Sixteen has a big bouquet of buttered lemons, peach, tart pineapple, spice, and toasted bread. Beautifully textured, elegant, and seamless on the palate, with both good acidity and concentration, it's another beautiful wine from this team. I think the El Diablo Vineyard will be longer-lived (and maybe have more upside), but this is brilliant.

Nogle af klodens bedste vine på henholdsvis Pinot Noir og Chardonnay kommer fra Kosta Browne … i hvert fald hvis man spørger en række af verdens førende vinanmeldere. Druerne kommer primært fra førsteklasses cool-climate vinmarker i Russian River Valley, Sonoma Coast og Santa Rita Hills, der byder på de helt ideelle dyrkningsforhold i forhold til netop de to druer.

Stedets Sonoma Coast Pinot Noir 2009 blev i 2011 kåret til Wine Spectators’ Wine of the Year og syv gange siden 2005 har man haft en vin med i Top 100. Yderst velfortjent og endnu mere imponerende, når man hører historien bag Kosta Browne. For i modsætning til de fleste af deres konkurrenter startede de to venner helt fra scratch. De havde kun deres vilde passion for vin og deres nære venskab.

Vi er tilbage i 1997, hvor Dan Kosta og Michael Browne arbejdede sammen som henholdsvis General Manager og Sommelier på restauranten John Ash & Co i Santa Rosa, Californien. Begge havde en drøm om at producere Pinot Noir, men havde nul erfaring i vinproduktion og i øvrigt ingen penge at starte op for. Så hver aften sparede de 10 dollars op fra de drikkepenge, de fik i restauranten. Da de havde skrabet 1.000 dollars sammen skød en kok fra restauranten yderlige 400 dollars i puljen og de havde nok til at købe et halvt ton Pinot Noir fra Everett Ridge i Russian River. De lånte sig til udstyr og fik 24 kasser ud af første årgang, som de primært serverede for VIP-gæster i restauranten.

I tiden efter blev det lidt mere seriøst for hver årgang og det lykkedes at samle en række småinvestorer, så man kunne tage det næste skridt. Men det var hele tiden med bagen i vandskorpen og hver en penny blev vendt og drejet. Bilen som de transporterede vin ud til kunder i, var en helt igennem udtrådt VW Jetta, som til sidst gav op. Til trods for de yderst trange kår blev vinen bedre og bedre … og det helt store gennembrud kom, da Wine Spectator tildelte to af vinene fra deres 2003-årgang hele 95 points. 

Derfra gik det helt amok. Efterspørgslen fløj i vejret. Årgange blev omgående udsolgt. Nye investorer kom til. Produktionen blev udvidet. Nye marker og leasing-aftaler på marker kom til. Og kvaliteten fortsatte på et imponerende højt niveau. Uden at starte strygere i baggrunden så er Kosta Browne fortællingen om, at man kan, hvad man vil, hvis man virkelig vil det og er parat til at slås dag og nat for det.