Kosta Browne Bootlegger’s Hill Pinot Noir 2017

Kosta Browne Bootlegger’s Hill Pinot Noir 2017 er en fremragende repræsentant for Californisk Pinot Noir, skabt med et skarpt fokus på finesse og kompleksitet. Årgang 2020 er en hyldest til Bootlegger’s Hill, en af Kosta Browne’s mest anerkendte vinmarker, som ligger i Sonoma Coast-området og giver en enestående terroir-baseret karakter.

Vinen præsenterer sig med en dyb, intens rubinrød farve. På næsen åbner den op med en betagende aroma af modne kirsebær, solbær og friske jordbær, akkompagneret af krydrede noter af sort peber, krydderier og et subtilt strejf af egeved. Den aromatiske kompleksitet indikerer en velafbalanceret vin, der både er elegant og dyb.

I munden er Bootlegger’s Hill Pinot Noir 2017 en smuk symfoni af smag. Vinen tilbyder en silkeblød tekstur med smagfulde lag af mørke bær, krydderi og let røg. De fine tanniner og den lette syre skaber en harmonisk balance og en struktureret finish, der varer ved. Denne Pinot Noir er resultatet af nøje udvalgte druer, der er fermenteret med stor omhu og derefter lagret i franske egetræsfade, hvilket tilfører vinen en nuanceret dybde.

Kosta Browne Bootlegger’s Hill Pinot Noir 2017 er ideel til at parre med en bred vifte af retter, fra grillet laks til svampebaserede risottoer. Den er også en fremragende vin til at nyde alene, og den vil uden tvivl appellere til dem, der søger en kompleks og sofistikeret Pinot Noir-oplevelse. En perle fra Sonoma Coast, der udtrykker både elegance og dybde.

Kosta Browne Bootlegger’s Hill Pinot Noir 2017 er en fremragende repræsentant for Californisk Pinot Noir, skabt med et skarpt fokus på finesse og kompleksitet. Årgang 2020 er en hyldest til Bootlegger’s Hill, en af Kosta Browne’s mest anerkendte vinmarker, som ligger i Sonoma Coast-området og giver en enestående terroir-baseret karakter.

Vinen præsenterer sig med en dyb, intens rubinrød farve. På næsen åbner den op med en betagende aroma af modne kirsebær, solbær og friske jordbær, akkompagneret af krydrede noter af sort peber, krydderier og et subtilt strejf af egeved. Den aromatiske kompleksitet indikerer en velafbalanceret vin, der både er elegant og dyb.

I munden er Bootlegger’s Hill Pinot Noir 2017 en smuk symfoni af smag. Vinen tilbyder en silkeblød tekstur med smagfulde lag af mørke bær, krydderi og let røg. De fine tanniner og den lette syre skaber en harmonisk balance og en struktureret finish, der varer ved. Denne Pinot Noir er resultatet af nøje udvalgte druer, der er fermenteret med stor omhu og derefter lagret i franske egetræsfade, hvilket tilfører vinen en nuanceret dybde.

Kosta Browne Bootlegger’s Hill Pinot Noir 2017 er ideel til at parre med en bred vifte af retter, fra grillet laks til svampebaserede risottoer. Den er også en fremragende vin til at nyde alene, og den vil uden tvivl appellere til dem, der søger en kompleks og sofistikeret Pinot Noir-oplevelse. En perle fra Sonoma Coast, der udtrykker både elegance og dybde.

Nogle af klodens bedste vine på henholdsvis Pinot Noir og Chardonnay kommer fra Kosta Browne … i hvert fald hvis man spørger en række af verdens førende vinanmeldere. Druerne kommer primært fra førsteklasses cool-climate vinmarker i Russian River Valley, Sonoma Coast og Santa Rita Hills, der byder på de helt ideelle dyrkningsforhold i forhold til netop de to druer.

Stedets Sonoma Coast Pinot Noir 2009 blev i 2011 kåret til Wine Spectators’ Wine of the Year og syv gange siden 2005 har man haft en vin med i Top 100. Yderst velfortjent og endnu mere imponerende, når man hører historien bag Kosta Browne. For i modsætning til de fleste af deres konkurrenter startede de to venner helt fra scratch. De havde kun deres vilde passion for vin og deres nære venskab.

Vi er tilbage i 1997, hvor Dan Kosta og Michael Browne arbejdede sammen som henholdsvis General Manager og Sommelier på restauranten John Ash & Co i Santa Rosa, Californien. Begge havde en drøm om at producere Pinot Noir, men havde nul erfaring i vinproduktion og i øvrigt ingen penge at starte op for. Så hver aften sparede de 10 dollars op fra de drikkepenge, de fik i restauranten. Da de havde skrabet 1.000 dollars sammen skød en kok fra restauranten yderlige 400 dollars i puljen og de havde nok til at købe et halvt ton Pinot Noir fra Everett Ridge i Russian River. De lånte sig til udstyr og fik 24 kasser ud af første årgang, som de primært serverede for VIP-gæster i restauranten.

I tiden efter blev det lidt mere seriøst for hver årgang og det lykkedes at samle en række småinvestorer, så man kunne tage det næste skridt. Men det var hele tiden med bagen i vandskorpen og hver en penny blev vendt og drejet. Bilen som de transporterede vin ud til kunder i, var en helt igennem udtrådt VW Jetta, som til sidst gav op. Til trods for de yderst trange kår blev vinen bedre og bedre … og det helt store gennembrud kom, da Wine Spectator tildelte to af vinene fra deres 2003-årgang hele 95 points. 

Derfra gik det helt amok. Efterspørgslen fløj i vejret. Årgange blev omgående udsolgt. Nye investorer kom til. Produktionen blev udvidet. Nye marker og leasing-aftaler på marker kom til. Og kvaliteten fortsatte på et imponerende højt niveau. Uden at starte strygere i baggrunden så er Kosta Browne fortællingen om, at man kan, hvad man vil, hvis man virkelig vil det og er parat til at slås dag og nat for det.

Faktablad
LandUSA
Producent Kosta Browne
RegionCalifornia
Sub RegionNorth Coast
DistriktSonoma County
Sub distriktRussian River Valley
Årgang2017
Volume75CL
DruerPinot Noir
KategoriRødvin
Kollistørrelse6
KollitypeOCC

James Suckling
A very classic Russian River pinot with so much ripeness, yet also citrusy with bright acidity. Hibiscus. Medium-bodied, minerally and energetic. So drinkable if you like a vivid young wine, but will age nicely. Drink or hold.

Jeb Dunnuck
Brought up in 45% new French oak, the 2017 Pinot Noir Bootlegger's Hill Vineyard reveals a medium ruby/translucent color as well as a complex bouquet of redcurrants, leafy herbs, damp earth, iodine, and spice. Medium to full-bodied, with an elegant texture, lots of classic Russian River spice, and outstanding length. it shows the more elegant streamlined style of the vintage, yet I suspect it's going to age gracefully. Give bottles 2-3 years and it should keep for a decade.