Kistler Kistler Vineyard Chardonnay 2016

3.495,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Kistler Vineyards 2016 Sonoma County 75CL
97 Robert Parker
96 Vinous
98 Jeb Dunnuck

Robert Parker
The 2016 Chardonnay Kistler Vineyard opens with complex savory and earthy notes of yeast extract, baking bread, toasted almonds, crushed rocks and sandy soil with a core of warm grapefruit, preserved lemons, kumquats and nectarines plus a waft of oyster shell. Medium to full-bodied, super intense and tight-knit in the mouth, it has tons of earthy/savory layers and a long mineral and steel-laced finish.

Beskrivelse af producenten 
Kistler Vineyards er en lille familieejet og – drevet vingård, beliggende i Russian River Valley. Kistler Vineyards blev etableret i 1978 på en ide om at lave overbevisende vine fra Californien. Steve Kistler og Mark Bixler mente, at bemærkelsesværdige og karakteristiske Chardonnays faktisk kunne dyrkes og produceres i Californien – en forestilling forud for sin tid. I de sidste 40 år har de forfulgt denne vision, uden at gå på kompromis. De har derfor specialiseret sig i produktionen af Chardonnay og også Pinot Noir.

Bill Price, som er mangeårig ejer af Durell Vineyards købte en andel i Kistler Vineyards af Steve Kistler i 2008, og Jason Kesner sluttede sig til Steve i kælderen i 2008, og overtog helt styringen i kælderen efter 2017, hvor Steve trak sig tilbage.

Størstedelen af vinmarkerne ejes og drives af Kistler Vineyards. De dyrkes omhyggeligt for at producere vine med intensitet og naturlig balance. Både Chardonnay og Pinot Noir er fremstillet ved hjælp af klassiske burgundiske teknikker. Vinene lagres i 11-18 måneder på fransk eg. Alle vinene bliver tappet ufiltreret. Vinene er produceret med fokus på de traditionelle teknikker, der fremkalder mineraliteten, og de fremstilles med så lidt indblanding som muligt. Som Kistler Vineyards selv formulerer denne tilgang: Vi ser, tager noter og vejleder mere, end vi åbenlyst handler eller griber ind. Vi har arbejdet hele året i vinmarkerne for denne frugt. Så på vingården fører vi den ganske enkelt gennem gæringen og ind i tønden så skånsomt som muligt.