Jean Laurent Millésime Brut Rosé Champagne 2008

499,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 395,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2104
499,00 Inkl. moms:
6 2104
499,00 Inkl. moms:
395,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Bobler Champagne Jean Laurent 2008 Celles-sur-Ource 75CL
93 WineSpectator

Hvis du spørger os, skruer Jean Laurent den bedste non-vintage rosé champagne sammen … til prisen. Så vi havde de vildeste forventninger til hans vintage rosé i den allerede sagnomspundne 2008-årgang. Og vi blev ikke skuffede. Den smager latterligt godt allerede nu, men bliver bare bedre i årene, der kommer.

Jean Laurent kører med 100% Pinot Noir fra stokke, hvor de ældste har rundet de 60 somre. Det er der kommet en stor og vinøs Champagne ud af, som har en sjældent set spændvidde. Drik den alene. Drik den til mad – eksempelvis and, hvor syren går fint i spænd med fedmen. Op til dig.

Uanset hvad kan du glæde dig til duften af friske roser, kirsebær, chai te, orangeskal og bagte hindbær. Smagen kredser om mange af de samme noter og kommer med en fylde og friskhed, der er helt i top.

Magnifique! Desværre producerer Jean Laurent den kun i en ganske begrænset mængde. Så vent ikke for længe.

WineSpectator 93P 
This distinctive rosé Champagne is deeply hued, garnet in color, featuring aromas and flavors of chai tea, rose petal, singed orange peel, dried peach and baked raspberry. Well-balanced, with a pleasantly light, plush frame to the mousse and mouthwatering acidity. Disgorged May 2018.

Jean Laurents familie har i flere århundreder dyrket druer i den lille landsby Celle-Sur-Ource, der ligger i den sydlige del af Epernay i Champagne. Selv er Jean Laurent den tredje generation, som selv producerer Champagne. Det gør han på bedste økologiske vis og på et niveau som ganske enkelt er uhørt til prisen. Strømmen til vingården får han via egne solfangere. Vanding sker ved genanvendelse af opsamlet regnvand. Nul hokus-pokus i markerne. Og tak for dét 

Jean Laurent tilhører den gruppe af ærekære og detaljeorienterede producenter, som er med i hele processen. Ikke noget med at lege fashionabel Range Rover hygge-producent her. Han er nede i hver en detalje og styrer selv arbejdet på gårdens 39 hektarer, hvor de 30 er beplantet med Pinot Noir og 9 med Chardonnay. De ældste stokke har passeret de 60 somre og har rødderne solidt plantet i den ekstra kalkholdige jord omkring Celle-Sur-Ource.

Jean Laurent er på alle måder til de rene varer. Derfor er hans champagner enten ren Pinot Noir eller ren Chardonnay – i modsætning til mange andre huse, der blander de to druer og også lige kaster noget Pinot Meunier ind i kampen. Han frigiver også sine vintage-udgaver senere end de fleste andre gør ud fra, at han nægter at slippe noget løs, som han ikke føler er drikkeklart.

På trods af at mængderne er relativt små er vi så heldige at kunne tilbyde dig hele Jean Laurents line-up. Blanc de Noirs NV, Demi-Sec og vintage plus Blanc de Blancs NV og vintage. Udover at finde dem her, kan du også støde på dem på flere af Københavns mest populære restauranter, hvor de er et hit blandt både vintjenere og gæster. Og det forstår vi godt.

Jean Laurents indstilling til tingene skaber en kvalitet, som især Parker og Wine Spectator har fået øjnene op for. Her får du finesse, karakter og balance, som du ellers hurtigt kommer til at betale meget mere for – især hvis der skal stå Champagne på etiketten. For sandheden er jo lidt at der også bliver produceret ganske fin mousserende vin udenfor Champagnes grænser. Men Champagne er bare Champagne. Men de 5.000 producenter i Champagne skal godt nok spænde hjelmen og stå tidligt op for at følge med. Det har Jean Laurent alle dage gjort. Og derfor oplever han en yderst velfortjent succes.