Robert Parker
Tasted blind at the Burgfest 2014 tasting, the 2014 Nuits Saint-Georges 1er Cru Clos de la Maréchale from Jacques-Frédéric Mugnier showed just a touch of volatile acidity on the nose but nothing to get too worried about. It just renders the aromatics more feisty and perhaps more feral than its peers, and after ten minutes there is a touch of unwanted brettanomyces coming through. The palate is medium-bodied with light tannin, plenty of lively and quite tensile red fruit that leads to a linear, slightly conservative finish that just needs to gain more flesh and personality.
Jacques-Frederic Mugnier er én af bastionerne i Chambolle Musigny, og vindomænet huserer i det smukke Chateau de Chambolle Musigny. Ejendommen blev grundlagt i 1863 af Frederic Mugnier. Udover den store besiddelse på Clos de la Marechale i Nuits Saint Georges, så er de resterende marker, som alle er beliggende i Chambolle Musigny, indiskutabelt blandt kommunens bedste og mest eftertragtede.
Fréderic Mugnier overtog roret i 1985 fra sin far Jacques-Frederic, og kvaliteten på vinene har været stødt stigende lige siden. Han er en bestemt og seriøs mand med klare holdninger til hvordan tingene bør foregå. Med 2014-årgangen besluttede han sig for at stoppe med at frigive sin Grand Cru Musigny før den var minimum 5 år gammel, for han var træt af at se dem blive drukket for tidligt. Mugniers vine udvikler sig fantastisk med tiden, og har man tålmodighed til at gemme dem væk i 10-15 år bliver man virkelig belønnet.
Tilgangen til både vindyrkningen og fremstillingen er rettet mod at bevare det reneste udtryk for naturen i vinene, med minimal teknologisk indblanding. Hos vinhuset har man en pragmatisk tilgang til vindyrkningen, som betyder, at de foretrækker håndarbejde og forebyggende beskyttelsesmetoder i vingården. Formålet er derfor ikke at udrydde skadedyr og sygdomme, men at bevare eller genoprette et rigt og aktivt økosystem i markerne. Hele teamet bag Jacques-Frederic Mugnier arbejder hårdt for at bringe alt det bedste naturen kan give - fra vingården - til kælderen og - til dit glas. Det hårde arbejde kan i den grad smages i disse fantastiske Bourgogne-vine.