Hundred Acre Kayli Morgan Vineyard Cabernet Sauvignon 2017

5.250,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 3 stk. 4.995,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5986
5.250,00 Inkl. moms:
3 5986
5.250,00 Inkl. moms:
4.995,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Hundred Acre 2017 Napa Valley 75CL

Verdensklasse Cabernet fra winemaker Jayson Woodbridge, der på alle leder og kanter går helt sine egne veje. Men resultaterne taler for sig selv. De siger nemlig som oftest 100 points. Kayli Morgan vineyard ligger for foden af Mount Howell i St. Helena, Napa Valley. Ideelle forhold er nærmest en underdrivelse.

Det skulle ikke undre os hvis Jayson Woodbridge, går rundt og taler med hver eneste vinstok alle dage. Høst og sortering foregår selvsagt ved håndkraft. Og modningen finder sted i særlige, nye franske egefade af ypperste kvalitet. Kun det midterste af træet anvendes og det tørrer i hele 3 år, før det får lov til at blive til fade. Her modner vinen så i op til 30 måneder.   

Farven er mørk og lokker med den vildeste duft af mørke og røde bær, créme de cassis, kakaopulver, hvide blomster, cedertræ, espresso og pibetobak. Skal opleves! Smagen er absurd sexet, hvis en vin ellers kan være dét. Intens, dyb, fløjlsblød og med den mørke og røde frugt i perfekt udtryk. Finishen er som ventet forrygende … om bare 2-3 år vil den være out of this world! 

Leveres i original trækasse ved 3 fl.

Robert Parker
"The cool clay at Kayli Morgan vineyard really weathered well the 2017 heat wave," said proprietor Jayson Woodbridge. Featuring a deep garnet-black color, the 2017 Cabernet Sauvignon Kayli Morgan Vineyard has a profound nose of fruitcake, crème de cassis, baked plums and forest floor, with touches of hoisin, charcuterie and clove oil. The full-on, full-bodied palate is rich and seductive, offering a sturdy frame of chewy tannins and a lively backbone, finishing very spicy and long.

En af Californiens mest flamboyante, talentfulde og kontrære vinproducenter er Napa Valleys Jayson Woodbridge - ejeren af Hundred Acre. Han er blevet kaldt Howard Hughes med et strejf af Leonardo da Vinci. Med andre ord er manden helt igennem speciel og den slags mennesker har det jo med at dele vandene. Men han kan edderhyleme lave vin … og lander 100 points for minimum en af sine vine nærmest i hver eneste årgang. Alt sker på hans egen måde. Høstmetoder. Specialfremstillede egefade til modningen af vinen. Iscenesættelsen af sig selv. Gennemført … og meget anderledes.

Woodbridge har kørt i højt gear siden sin debut i 2000. Han opererer øst for St. Helena i Napa Valley og har sine marker – Kayli Morgan og Ark – for foden af Howell Mountain. Her

fokuserer Woodbridge udelukkende på Cabernet Sauvignon, som han formår at give en utrolig overdådig nærmest cremet tekstur og ekstraordinært søde, ædle tanniner. Eller som Château Latour på sterorider, som Parker betegnede Hundred Acre på et tidspunkt, hvorefter han atter kvitterede med 100 points. 

Woodbridge eksperimenterer løbende med det ene og det andet. Køber parceller på de bedste marker og udfolder nye tanker på dem. Eller investerer i lovende vinprojekter.

Den nyeste virksomhed er Dark Matter Zinfandel - en Zinfandel, der har skubbet til grænserne for modenhed fra de høje højder af Howell Mountain. Og sådan vil det nok altid være med Woodbridge – man har i hvert fald lov at håbe. For det er jo ofte mennesker af hans støbning, der kommer på nye genialiteter, som andre kan få glæde af længere frem.

Lige nu nøjes vi med at have kæmpe optur over, at have fået fingre i hans to Cabernet-pragtværker fra henholdsvis Kayli Morgan Vineyard og Ark Vineyard. Det er ikke så nemt, for mængderne er meget små. Men det lykkedes sgu!