Hudson Vineyard Phoenix 2016 75CL

595,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 449,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5476
595,00 Inkl. moms:
6 5476
595,00 Inkl. moms:
495,00 Inkl. moms:
12 5476
595,00 Inkl. moms:
449,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Hudson Vineyards 2016 Napa Valley 750
94 Robert Parker

Tænk Bordeauxs guddommelige højre bred – altså Pomerol og Saint Emilion – så er du på rette spor. For Winemaker Christopher Vandendriesscher blander her 68% Merlot og 32% Cabernet Franc – begge druer der dominerer højrebredden og skaber legendariske vine.

Her kommer druerne i stedet fra fire forskellige estate vineyards i Carneros. Håndplukket i ly af natten og efter presning modnet hele 22 måneder på franske egefade, hvoraf 90% var nye. Det er der kommet en charmerende fløjlshammer ud af med masser af saft, kraft og elegance. 

Duften kredser om noter af kirsch, mørke blommer, ribs, røde roser plus strejf af sort te, blyant og kanel. I munden mærker man straks, at det er en vin, der vil noget … og smagen af saftige blommer, hindbær, pinje og mørk chokolade holdes fint sammen af let sødlige tanniner.

Klar til at ryge på bordet nu, men har minimum 10 år tilbage på toppen.

Robert Parker 94P
The 2016 Phoenix is composed of 68% Merlot and 32% Cabernet Franc from a collection of four separate vineyards on the ranch. Medium to deep garnet-purple colored, it reveals an incredible perfume of kirsch, black plums, red currant jelly and red roses with touches of black tea, pencil shavings, cinnamon stick and underbrush plus wafts of black raspberries and crushed rocks. Medium to full-bodied, it fills the palate with tons of juicy plums and raspberry inspired flavors with bags of savory and mineral nuances plus a firm, rounded tannins frame, finishing long and earthy. 413 cases were made.

Hudson Vineyard is a name well-known to lovers of the wines of Northern California. The name is a proudly declared vineyard designation donning the labels of some of the most lauded producers, including Kistler and Kongsgaard. Set over 2,000 acres in the Carneros AVA, Hudson Ranch is quite a sight/site to behold. For many years Lee Hudson and his wife, Cristina, were known purely as growers, assigning parcels of their 200 acres under vine to a wide variety of clients. “We grow 13 different selections of Chardonnay,” Lee Hudson told me during my tour of the vineyards. “Forty-five percent of the 200 acres planted is Chardonnay.”

In 2004, Hudson Vineyards started producing small quantities under their own label. Initially it was only Chardonnay that they produced, focusing on Lee Hudson’s favored clonal selection, what he terms as “Shot” Wente for its “hens and chicks” appearance. He feels this selection of clones in particular offers the early maturing, low yielding and great acidity at fully ripened levels attributes that he seeks to achieve the highest quality wines. “We make fully ripened Chardonnay,” he told me. “Not overripe, not under-ripe. We don’t sulfur these wines until very late, often not until their second year. We don’t purposely oxidate, but we don’t overprotect either.” The two new single vineyard releases this year—Little Bit and Ladybug (named after his nick-names for his granddaughter and wife)—are simply phenomenal and come highly recommend to lovers of great Chardonnay.

Navnet Hudson Vineyards går igen hos en lang række af Californiens mest berømmede vinproducenter som eksempelvis Kistler, Kongsgaard og Aubert. Der ved man, at druerne fra Hudson Vineyards er noget af det ypperste i hele Napa Valley … dyrket af en ildsjæl med større passion end de fleste.

Navnet er Lee Hudson. Manden er en sand legende i Californien, som han ankom til i 1975, som det sorte får fra en texansk oliefamilie. Inden dag havde han arbejdet hos Domaine Dujac i Bourgogne, men tog tilbage til staterne for at fortsætte sine studier inden for dyrkning og produktion af vin. Han valgte UC Davis, hvor han endte på skolebænken med et tre andre senere hot shots – John Kongsgaard, Tim Mondavi og Randall Grahm. 

På skolebænken var Hudson nærmest besat af Bourgogne og forlod skolen før tid, for at grundlægge sine egne vinmarker med Pinot Noir og Chardonnay. I 1981 fandt han et 2.000 acre stort område i Carneros District, som dengang ikke blev regnet som noget videre imponerende vinområde. Men placeringen tæt på San Francisco Bay, hvorfra der strømmer en kølig brise, var intet mindre end perfekt. Det køligere klima giver en længere sæson med mindre bær, men med en smag og intensitet helt i top.

Pinot Noir havde Lee Hudson dog ikke rigtigt held med. Det havde han til gengæld med Chardonnay, som på få år skabte hans navn. Første kunde var den gamle skolekammerat John Kongsgaard, men mange fulgte hurtigt efter. For på kort tid havde Hudson oparbejdet et ry som perfektionist ned til mindste detalje … og med de bedste vine er det ofte de helt små ting, som skaber forskellen.

Hudson udvidede i løbet af få år sortimentet til at omfatte hele 16 andre druetyper – heriblandt Merlot, Cabernet Franc, Grenache og Syrah.  Og i starten af det nye årtusinde fik han mod på selv at producere vin samtidig med, at han stadig solgte størstedelen af høsten til andre.  Med på winemakerholdet fik han John Kongsgaard, Christopher Vandendriessche og konen Cristina Hudson.

Det viste sig fra start at være lidt af et vinderhold, der scorede top ratings igen og igen. Chardonnay-vinene har taget de største overskrifter og i 2016 kom de to barrel selections Little Bit og Ladybug og lige løftede niveauet endnu et nøk. Er du til californisk Chardonnay, er du ganske enkelt pisket til at smage dem.

Typisk for Lee Hudson skulle der ske noget mere, så i dag opdrætter han også svin og får, producerer fantastisk olivenolie og dyrker en lang række grøntsager … når han altså ikke udbygger sin kæmpe kunstsamling.  Manden er på alle måder en ener, hvilket går igen i hans fantastiske vine og druer.