Hudson Chardonnay 2021

SKU
8067
599,00 kr. v. 12 stk. 749,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1749,00 kr.
6749,00 kr.679,00 kr.
12749,00 kr.599,00 kr.

Blændende Chardonnay der årgang efter årgang scorer imponerende høje ratings og bliver revet væk. Druerne er Shot Wente Clone og har groet på henholdsvis Hudson’s Home Ranch og Henry Road Ranch. På grund af klima og jordbund skal druerne slås lidt for det og bliver ikke så store – til gengæld har de en fantastisk mineralitet, masser af kraft og en perfekt syre.

Winemaker-teamet valgte i 2019-årgangen at give juicen 18 måneder på franske fade, hvoraf 60% var nye. Det er der kommet en komplet vin ud af, hvor man i Bourgogne godt nok skal lede længe efter et match, som så hurtigt koster minimum det dobbelte.

Duften serverer kandiseret fersken, modne pærer, mandel croissant, lys honning og appelsin. Smagen er ganske enkelt overdådig – æbler, stenfrugt, mango, grillet ananas, marengs og mod slutningen noter af kakao og krydderier. Syren har fuldt styr på tropperne og finishen bliver bare ved og ved. Klasse!

Hudson Wines 'Winemakerteam' er et langt samarbejde mellem Lee og Cristina Hudson, John Kongsgaard og Christopher Vandendriessche. Alt arbejde ar manuelt og hver årgang skal udtrykke årgangens dna.

Produktionen er yderst begrænset med blot 1000 kasser.

Blændende Chardonnay der årgang efter årgang scorer imponerende høje ratings og bliver revet væk. Druerne er Shot Wente Clone og har groet på henholdsvis Hudson’s Home Ranch og Henry Road Ranch. På grund af klima og jordbund skal druerne slås lidt for det og bliver ikke så store – til gengæld har de en fantastisk mineralitet, masser af kraft og en perfekt syre.

Winemaker-teamet valgte i 2019-årgangen at give juicen 18 måneder på franske fade, hvoraf 60% var nye. Det er der kommet en komplet vin ud af, hvor man i Bourgogne godt nok skal lede længe efter et match, som så hurtigt koster minimum det dobbelte.

Duften serverer kandiseret fersken, modne pærer, mandel croissant, lys honning og appelsin. Smagen er ganske enkelt overdådig – æbler, stenfrugt, mango, grillet ananas, marengs og mod slutningen noter af kakao og krydderier. Syren har fuldt styr på tropperne og finishen bliver bare ved og ved. Klasse!

Hudson Wines 'Winemakerteam' er et langt samarbejde mellem Lee og Cristina Hudson, John Kongsgaard og Christopher Vandendriessche. Alt arbejde ar manuelt og hver årgang skal udtrykke årgangens dna.

Produktionen er yderst begrænset med blot 1000 kasser.

Château Latour skaber nogle af de største og mest ekstravagante Bordeaux-vine. Slottet har aner tilbage til 1300-tallet, da det oprindelige tårn, som slottet er opkaldt efter, blev bygget på ejendommen af Gaucelme de Castillon under hundredårskrigen.

Fra starten af 1700-tallet var Latour anerkendt som 1.Cru, som blev confimeret ved klassifikationen i 1855. Midt på ejendommen står et lille tårn. Det er dog ikke det oprindelige tårn fra 1300-tallet (som forsvandt under krigene i 1400-tallet) men en “moderne”kopi, opført i 1620 som dengang blev brugt som dueslag. Siden 1993 har slottet været ejet af den franske milliardær François Pinault, som opkøbte vinslottet for ikke mindre end 890 millioner kroner.

Siden 1993 har slottet været ejet af den franske milliardær François Pinault, som opkøbte vinslottet for ikke mindre end 890 millioner kroner.

Château Latour omkranses af 78 hektar vinmarker som har et ekstraordinært terroir bestående af dyb grus og ler, der er dækket af relativt store afrundede sten, som holder på varmen længe efter solen, er forsvundet. Vinmarkerne er beplantet med ca. 76% Cabernet Sauvignon, 22% Merlot og 2% Cabernet Franc og Petit Verdot.

 I nyere tid er Château Latours team begyndt at reflektere mere over metoder for vindyrkningen, og balancen mellem vinen, jorden og miljøet. Således er der sket et opgør med efterkrigstidens hang til tåger af tvivlsomme sprøjtemidler mod ukrudt, skadedyr og plantesygdomme. Siden 2015 er hele Château Latour-vingården blevet økologisk dyrket, og heste hjælper med pløjningen og den naturlige gødning.

Château Latour har trukket sig fra En Primeur systemet, hvilket betyder at deres sidste En Primeur vin var den legendariske 2010. Idag frigiver Latour først deres 1. vin 8 år efter produktionsåret.

Faktablad
LandUSA
Producent Hudson
RegionCalifornia
Sub RegionNorth Coast
DistriktNapa Valley
Sub distriktLos Carneros
Årgang2021
Volume75CL
DruerChardonnay
KategoriHvidvin
Kollistørrelse12
KollitypeOCC

Robert Parker
Representing the largest single production and a blend of several parcels, the 2021 Chardonnay Hudson Vineyard is a strong effort, featuring scents of roasted peanuts, crème brûlée and fresh pineapple. It's medium to full-bodied, charming and easy to drink, with a clean, dry finish.

Texas-born Lee Hudson purchased most of his Carneros property in the early 1980s, paying only about $600 per acre. He now has approximately 2000 acres in total, with only about 200 planted to vines (60% of that is Chardonnay). He's still largely in the grape-farming business, although an on-site winery was completed in 2018. In addition to the small quantities of Hudson's own wine, it now has a number of notable custom-crush clients, including MacDonald, Arietta, Kiara Mondavi and DVO (the Dalle Valle-Ornellaia joint venture).

The highlights under the Hudson label are the single-block Chardonnays. These are produced in quantities of approximately 200 cases each and allocated exclusively to the mailing list. All are barrel-fermented in approximately 80% new French oak using indigenous yeasts, undergo malolactic fermentation and are bottled unfixed and unfiltered. Despite the resulting richness, they show remarkable balance and finesse.