Indlæser...

Hudson Vineyard Chardonnay 2020

SKU
7504
559,00 kr v. 12 stk. 699,00 kr v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1699,00 kr
6699,00 kr629,00 kr
12699,00 kr559,00 kr

Blændende Chardonnay der årgang efter årgang scorer imponerende høje ratings og bliver revet væk. Druerne...

Blændende Chardonnay der årgang efter årgang scorer imponerende høje ratings og bliver revet væk. Druerne er Shot Wente Clone og har groet på henholdsvis Hudson’s Home Ranch og Henry Road Ranch. På grund af klima og jordbund skal druerne slås lidt for det og bliver ikke så store – til gengæld har de en fantastisk mineralitet, masser af kraft og en perfekt syre.

Winemaker-teamet valgte i 2019-årgangen at give juicen 18 måneder på franske fade, hvoraf 60% var nye. Det er der kommet en komplet vin ud af, hvor man i Bourgogne godt nok skal lede længe efter et match, som så hurtigt koster minimum det dobbelte.

Duften serverer kandiseret fersken, modne pærer, mandel croissant, lys honning og appelsin. Smagen er ganske enkelt overdådig – æbler, stenfrugt, mango, grillet ananas, marengs og mod slutningen noter af kakao og krydderier. Syren har fuldt styr på tropperne og finishen bliver bare ved og ved. Klasse!

Hudson Wines 'Winemakerteam' er et langt samarbejde mellem Lee og Cristina Hudson, John Kongsgaard og Christopher Vandendriessche. Alt arbejde ar manuelt og hver årgang skal udtrykke årgangens dna.

Produktionen er yderst begrænset med blot 1000 kasser.

Robert Parker
Blended from five parcels, all of which are planted to the Old Wente selection, the 2020 Chardonnay Hudson Vineyard is entirely barrel fermented and aged in about 60% new French oak. Despite that, gently grilled pineapple slices make the first impression, not oak, with additional fruit nuances of white peach, pear and melon also appearing. It's medium to full-bodied but balances that heft and custardy richness with bright acids and a crisp, citrusy finish.

Navnet Hudson Vineyards går igen hos en lang række af Californiens mest berømmede vinproducenter som eksempelvis Kistler, Kongsgaard og Aubert. Der ved man, at druerne fra Hudson Vineyards er noget af det ypperste i hele Napa Valley … dyrket af en ildsjæl med større passion end de fleste.

Navnet er Lee Hudson. Manden er en sand legende i Californien, som han ankom til i 1975, som det sorte får fra en texansk oliefamilie. Inden da havde han arbejdet hos Domaine Dujac i Bourgogne, men tog tilbage til staterne for at fortsætte sine studier inden for dyrkning og produktion af vin. Han valgte UC Davis, hvor han endte på skolebænken med et tre andre senere hot shots – John Kongsgaard, Tim Mondavi og Randall Grahm.

På skolebænken var Hudson nærmest besat af Bourgogne og forlod skolen før tid, for at grundlægge sine egne vinmarker med Pinot Noir og Chardonnay. I 1981 fandt han et 2.000 acre stort område i Carneros District, som dengang ikke blev regnet som noget videre imponerende vinområde. Men placeringen tæt på San Francisco Bay, hvorfra der strømmer en kølig brise, var intet mindre end perfekt. Det køligere klima giver en længere sæson med mindre bær, men med en smag og intensitet helt i top.

Pinot Noir havde Lee Hudson dog ikke rigtigt held med. Det havde han til gengæld med Chardonnay, som på få år skabte hans navn. Første kunde var den gamle skolekammerat John Kongsgaard, men mange fulgte hurtigt efter. For på kort tid havde Hudson oparbejdet et ry som perfektionist ned til mindste detalje … og med de bedste vine er det ofte de helt små ting, som skaber forskellen.

Hudson udvidede i løbet af få år sortimentet til at omfatte hele 16 andre druetyper – heriblandt Merlot, Cabernet Franc, Grenache og Syrah.  Og i starten af det nye årtusinde fik han mod på selv at producere vin samtidig med, at han stadig solgte størstedelen af høsten til andre.  Med på winemakerholdet fik han John Kongsgaard, Christopher Vandendriessche og konen Cristina Hudson.

Det viste sig fra start at være lidt af et vinderhold, der scorede top ratings igen og igen. Chardonnay-vinene har taget de største overskrifter og i 2016 kom de to barrel selections Little Bit og Ladybug og lige løftede niveauet endnu et nøk. Er du til californisk Chardonnay, er du ganske enkelt pisket til at smage dem.

Typisk for Lee Hudson skulle der ske noget mere, så i dag opdrætter han også svin og får, producerer fantastisk olivenolie og dyrker en lang række grøntsager … når han altså ikke udbygger sin kæmpe kunstsamling.  Manden er på alle måder en ener, hvilket går igen i hans fantastiske vine og druer.

Faktablad
Volume75CL
LandUSA
RegionCalifornia
Sub RegionNorth Coast
Producent Hudson Vineyards
DistriktNapa Valley
Sub distriktLos Carneros
Årgang2020
DruerChardonnay
KategoriHvid
Robert Parker94
James Suckling94
WineSpectator94
Du vil også kunne lide
  1. Hudson Smagekasse (12 flasker)
    Hudson Smagekasse (12 flasker)

    Her har du mulighed for at afprøve de forskellige vine fra kult producenten Hudson fra...

    7.350,00 kr Regular Price 9.188,00 kr