Hudson Smagekasse (12 flasker)

8.040,00

5.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

Inkl. moms: 4.796,00

Land Vintype Region Subregion Producent Distrikt Volume
USA Smagekasse California North Coast Hudson Vineyards Napa Valley 9000

Her har du mulighed for at afprøve de forskellige vine fra kult producenten Hudson fra Napa Valley.....kassen indeholder 12 flasker fordelt på

6 flasker Hudson Chardonnay 2018....bedst ratede Chardonnay i Børsens store smagning i årgang 2017
Hudson Chardonnay er en blend af druer fra Hudsons Home Ranch og Henry Road Road Ranch, begge er tilplantet med Shot Wente Clonen. Der fermenteres med naturlig gær i franske fade i 12 måneder, hvoraf de 60% er nye. I næsen mødes du af en vidunderlig kandiseret fersken suppleret med modne pærer, mandel croissant, lys honning og appelsin. Rig i udtrykket men med fastholdelse af god syre, sikrer en sublim tekstur. I finishen finder man masser af stenfrugter og salte smagsnuancer....med imponerende finish.

4 flasker Hudson Phoenix 2017...92P af Robert Parker
Tænk Bordeauxs guddommelige højre bred – altså Pomerol og Saint Emilion – så er du på rette spor. For Winemaker Christopher Vandendriesscher blander her 68% Merlot og 32% Cabernet Franc – begge druer der dominerer højrebredden og skaber legendariske vine.
Her kommer druerne i stedet fra fire forskellige estate vineyards i Carneros. Håndplukket i ly af natten og efter presning modnet hele 22 måneder på franske egefade, hvoraf 90% var nye. Det er der kommet en charmerende fløjlshammer ud af med masser af saft, kraft og elegance. 
Duften kredser om noter af kirsch, mørke blommer, ribs, røde roser plus strejf af sort te, blyant og kanel. I munden mærker man straks, at det er en vin, der vil noget … og smagen af saftige blommer, hindbær, pinje og mørk chokolade holdes fint sammen af let sødlige tanniner.
Klar til at ryge på bordet nu, men har minimum 10 år tilbage på toppen.

1 flaske Lady Bug 2017...99P af Robert Parker
Lady Bug er en af de to helt nye og meget imponerende 'barrel selections) fra Hudson. Har gæret i naturlig fransk eg hvoraf 80% var nye i 20 måneder.
Du mødes her af pink grape med toner af fersken, moden citron med klassiske noter af mandler og muskatnød. Midpalletten er rig og dyb med overbevisende elegance og yderst raffineret. Imponrende finish og balancerert syre.
Blot 157 kasser.
Hudson Vineyards ligger i Napa Valleys Carneros District, et af ​​de bedste vindistrikter i Californien. Den kølige brise fra San Francisco Bay giver mulighed for en længere sæson hvorfor smag og intensitet kan optimeres. Hudson Vineyard er kendt fra flere store producenter som netop henter enkeltmarksfrugt hos Hudson, herunder Aubert, Kistler og Kongsgaard. Det samlede areal er på 200 hektar hvoraf 45% er tilplantet med Chardonnay, og først fra 2004 begyndte Lee Hudson at producere små mængder af Chardonnay under egen label. Han søger hvert år en fuldt modnet til...men bestemt med fastholdelse af balance. 
Hudson Wines 'Winemakerteam' er et langt samarbejde mellem Lee og Cristina Hudson, John Kongsgaard og Christopher Vandendriessche. Alt arbejde ar manuelt og hver årgang skal udtrykke årgangens dna.

1 flaske Little Bit 2017...98P af Robert Parker
Little Bit er en af de to helt nye og meget imponerende 'barrel selections) fra Hudson. Har gæret i naturlig fransk eg hvoraf 80% var nye i 20 måneder.
Little Bit kommer fra wn sydvest vendt skråning tilplantet med LArry Hyde selection. Imponrende bouquet af modne abrikoser, grøn guava, honning og lime som suppleres af brioche, popkorn samt en snert af kandiseret citronskal. Vinen nærmest eksploderer i munden med fede stenfrugter og tropiske nuancer. Fastholder syre og friskhed og med en nærmest episk finish. 
Blot 144 kasser.

Og så smider vi lige en flaske Hudson Titi's Extra Virgin Oil med i kassen.....

Navnet Hudson Vineyards går igen hos en lang række af Californiens mest berømmede vinproducenter som eksempelvis Kistler, Kongsgaard og Aubert. Der ved man, at druerne fra Hudson Vineyards er noget af det ypperste i hele Napa Valley … dyrket af en ildsjæl med større passion end de fleste.

Navnet er Lee Hudson. Manden er en sand legende i Californien, som han ankom til i 1975, som det sorte får fra en texansk oliefamilie. Inden dag havde han arbejdet hos Domaine Dujac i Bourgogne, men tog tilbage til staterne for at fortsætte sine studier inden for dyrkning og produktion af vin. Han valgte UC Davis, hvor han endte på skolebænken med et tre andre senere hot shots – John Kongsgaard, Tim Mondavi og Randall Grahm.

På skolebænken var Hudson nærmest besat af Bourgogne og forlod skolen før tid, for at grundlægge sine egne vinmarker med Pinot Noir og Chardonnay. I 1981 fandt han et 2.000 acre stort område i Carneros District, som dengang ikke blev regnet som noget videre imponerende vinområde. Men placeringen tæt på San Francisco Bay, hvorfra der strømmer en kølig brise, var intet mindre end perfekt. Det køligere klima giver en længere sæson med mindre bær, men med en smag og intensitet helt i top. 

Pinot Noir havde Lee Hudson dog ikke rigtigt held med. Det havde han til gengæld med Chardonnay, som på få år skabte hans navn. Første kunde var den gamle skolekammerat John Kongsgaard, men mange fulgte hurtigt efter. For på kort tid havde Hudson oparbejdet et ry som perfektionist ned til mindste detalje … og med de bedste vine er det ofte de helt små ting, som skaber forskellen.

Hudson udvidede i løbet af få år sortimentet til at omfatte hele 16 andre druetyper – heriblandt Merlot, Cabernet Franc, Grenache og Syrah.  Og i starten af det nye årtusinde fik han mod på selv at producere vin samtidig med, at han stadig solgte størstedelen af høsten til andre.  Med på winemakerholdet fik han John Kongsgaard, Christopher Vandendriessche og konen Cristina Hudson.

Det viste sig fra start at være lidt af et vinderhold, der scorede top ratings igen og igen. Chardonnay-vinene har taget de største overskrifter og i 2016 kom de to barrel selections Little Bit og Ladybug og lige løftede niveauet endnu et nøk. Er du til californisk Chardonnay, er du ganske enkelt pisket til at smage dem.

Typisk for Lee Hudson skulle der ske noget mere, så i dag opdrætter han også svin og får, producerer fantastisk olivenolie og dyrker en lang række grøntsager … når han altså ikke udbygger sin kæmpe kunstsamling.  Manden er på alle måder en ener, hvilket går igen i hans fantastiske vine og druer.