Neal Martin
The 2015 Chambolle-Musigny les Chabiots 1er Cru comes from 0.25-hectare of vines from which Laurent Lignier buys fruit to make two or three barrels. It has a floral, candied bouquet with kirsch, redcurrants and touches of hoisin, quite extravagant and showy in style, scent of orange cordial developing with time in the glass. The palate is medium-bodied with a fleshy, caressing opening. This feels very effervescent in the mouth with blood orange and quince jus, harmonious right towards the finish. This has good potential for ageing, although I think its comeliness will ensure that it will also drink with just a year in bottle.
Hubert Lignier – et familieforetagende i 5 generationer. Hubert Lignier går helt tilbage til 1880, hvor Jacques Lignier køber vinstokke i Morey-St-Denis, i hjertet af Côte de Nuits, hvor domænet stadig ligger i dag. Nu drives domænet af faderen Hubert Lignier og sønnen Laurent Lignier, som forvalter de cirka ni hektar jord og fremstiller 24 vine på alle niveauer i Bourgogne (Bourgogne, village, premier and grand cru appellations).
I 1992 startede Hubert Ligniers søn Romain Lignier og hjalp med at udvikle projektet, men døde i en alder af kun 34 år i 2004, og så i 2006 kom hans yngre bror Laurent Lignier til, som i dag arbejder sammen med sin far. De har bygget en ny vinkælder i Morey-St-Denis.
Domænet laver hovedsageligt vin i Morey Saint Denis og Gevrey Chambertin, men også, Pommard og Nuits Saint Georges. Hubert Ligniers vine produceres med særlig dybde, struktur og koncentration. Hubert Lignier laver traditionel Bourgogne, der har et stort udviklingspotentiale.
For at fremme det mest frugtbare miljø for vinproduktionen, bruges der hverken pesticider eller ukrudtsmidler i forbindelse med fremstillingen af vinen. Frugtens kvalitet er helt essential, hvis man skal fremstille 24 gode vine. Huert Vignier laver frisk, fin og elegant vin, som samtidig er ”full bodied” og med en lang god eftersmag.
I de forskellige områder, hvor Hubert Lignier fremstiller vine (Clos de la Roche, Morey, Gevrey-Chambertin, m.fl.) efterlader områderne deres helt særlige præg på vinen.