Hiedler Ried Käferberg 1 ÖTW Grüner Veltliner 2020

SKU
7521
279,00 kr. v. 6 stk. 349,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1349,00 kr.
6349,00 kr.279,00 kr.

Käferberg hører klart til helt oppe i toppen af Kamptals fantastiske cru-marker. Vi er på et sted, som var havbund for millioner af år siden, hvilket har gjort jorden yderst mineralholdig. Samtidig ligger marken oppe i 325 meters højde med kølige vinde og en hel del sol. Så det er druer med en hel del koncentration. Og tak for dét!

Jorden og de 85 år gamle vinstokke plejes efter økologiske foreskrifter. Der høstes og sorteres selvsagt ved håndkraft, før Kellermeister Ludwig Hiedler tager over. Til modningen vælger han en blanding af nye og brugte egefade, før han slutter af med nogle måneder på rustfri ståltank.

Farven er smuk gylden og lokker med duften af abrikos, appelsin, mango, ferskner, ingefær og hyldeblomst. Smagen er til den intense men super elegante side med perfekt frugt en mineralitet, som siger sparto. Allerede mega tilgængelig, men ingen tvivl om at den vil levere endnu mere i årene, der kommer. Drikker du den nu, så bliver den glad for at blive smidt i en karaffel.

Det er ikke uden grund, at Hiedler er på kortet hos Michelin-restauranter både i København og i udlandet. For Kellermeister Ludwig Hiedler og resten af hans familie fra østrigske Kamptal producerer noget af det mest interessante og elegante vin, vi længe har smagt.

Hovedvægten ligger på Riesling og Grüner Veltliner – både enkeltmark og blandinger – høstet på de stejle skråninger, markerne primært ligger på. Og her ligger en del af hemmeligheden – den helt unikke sandede og stenede jord med højt indhold af kalk og kvarts. Vinstokkene stortrives her og du kan klart smage mineraliteten fra jorden i vinene … og det smager ganske enkelt fantastisk! Samtidig får druerne virkelig lov til at udfolde deres karakteristika i stedet for at havne i masseproduktionens kedelige og ensartede snit.

En anden del af historien er netop det historiske. Familien Hiedler har dyrket vin i Kamptal siden 1856 – altså før amerikanerne gik i krig mod hinanden. Familiens første mark var Thal, som den i dag er i fuld vigør med stokke der er op til 80 år gamle. Generation efter generation har plejet og udbygget markerne plus forfinet produktionsmetoderne dog med største respekt for både jorden og frugten. Eksempelvis høstes der altid i hånden, der presses med lavest mulige tryk og brug af svovl efter presning er bandlyst – det hele for at skabe et så ægte og unikt udtryk som muligt.

Siden 1980 har det været fjerde generation med Ludwig Hiedler i spidsen, som styrer tingene… med god hjælp fra femte generation. Sammen har de formået at løfte Hiedler til nye højder, hvilket har fået vinanmeldere verden over til at klappe i næverne og uddele fine ratings. Du får virkelig noget for pengene her – fantastisk smag, originalitet, renhed og historie. 

Hvis du er på de kanter, så kig ind forbi. Åbningstider og meget mere finder du på www.hiedler.at. Hils fra os! 

 

Käferberg hører klart til helt oppe i toppen af Kamptals fantastiske cru-marker. Vi er på et sted, som var havbund for millioner af år siden, hvilket har gjort jorden yderst mineralholdig. Samtidig ligger marken oppe i 325 meters højde med kølige vinde og en hel del sol. Så det er druer med en hel del koncentration. Og tak for dét!

Jorden og de 85 år gamle vinstokke plejes efter økologiske foreskrifter. Der høstes og sorteres selvsagt ved håndkraft, før Kellermeister Ludwig Hiedler tager over. Til modningen vælger han en blanding af nye og brugte egefade, før han slutter af med nogle måneder på rustfri ståltank.

Farven er smuk gylden og lokker med duften af abrikos, appelsin, mango, ferskner, ingefær og hyldeblomst. Smagen er til den intense men super elegante side med perfekt frugt en mineralitet, som siger sparto. Allerede mega tilgængelig, men ingen tvivl om at den vil levere endnu mere i årene, der kommer. Drikker du den nu, så bliver den glad for at blive smidt i en karaffel.

Det er ikke uden grund, at Hiedler er på kortet hos Michelin-restauranter både i København og i udlandet. For Kellermeister Ludwig Hiedler og resten af hans familie fra østrigske Kamptal producerer noget af det mest interessante og elegante vin, vi længe har smagt.

Hovedvægten ligger på Riesling og Grüner Veltliner – både enkeltmark og blandinger – høstet på de stejle skråninger, markerne primært ligger på. Og her ligger en del af hemmeligheden – den helt unikke sandede og stenede jord med højt indhold af kalk og kvarts. Vinstokkene stortrives her og du kan klart smage mineraliteten fra jorden i vinene … og det smager ganske enkelt fantastisk! Samtidig får druerne virkelig lov til at udfolde deres karakteristika i stedet for at havne i masseproduktionens kedelige og ensartede snit.

En anden del af historien er netop det historiske. Familien Hiedler har dyrket vin i Kamptal siden 1856 – altså før amerikanerne gik i krig mod hinanden. Familiens første mark var Thal, som den i dag er i fuld vigør med stokke der er op til 80 år gamle. Generation efter generation har plejet og udbygget markerne plus forfinet produktionsmetoderne dog med største respekt for både jorden og frugten. Eksempelvis høstes der altid i hånden, der presses med lavest mulige tryk og brug af svovl efter presning er bandlyst – det hele for at skabe et så ægte og unikt udtryk som muligt.

Siden 1980 har det været fjerde generation med Ludwig Hiedler i spidsen, som styrer tingene… med god hjælp fra femte generation. Sammen har de formået at løfte Hiedler til nye højder, hvilket har fået vinanmeldere verden over til at klappe i næverne og uddele fine ratings. Du får virkelig noget for pengene her – fantastisk smag, originalitet, renhed og historie. 

Hvis du er på de kanter, så kig ind forbi. Åbningstider og meget mere finder du på www.hiedler.at. Hils fra os! 

 

Faktablad
LandØstrig
Producent Weingut Hiedler
Årgang2020
Volume75CL
DruerGrüner Veltliner
KategoriHvidvin
Kollistørrelse6
KollitypeOCC
Robert parker93