Hidalgo Villapanés Oloroso Seco 75CL

395,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Distrikt Volume
Spanien Sherry Andalusien Montilla-Moriles 75CL
93 Wine Spectator
92 Robert Parker

Villapanés er navnet på Emilio Hidalgos mest lagrede aftapning af tør oloroso. Den kommer fra samme solera som ’Gobernador’ men har en noget højere gennemsnitsalder. Med en gennemsnitsalder på ca. 20 år er der fuld smæk på lagringsaromaerne med koncentration, kompleksitet og længde i referenceklassen. Der tappes hvert år kun ganske lidt af denne tørre raritet for at holde den høje gennemsnitsalder.

Lad være at servere Villapanés Oloroso for svigermor i et anfald af misforstået godhed – gem den i stedet til klubben med det hemmelige håndtegn, så ingen af de dyrbare dråber går tabt på dem, der alligevel ikke sætter pris på denne kunstform. Michael Kvium er også stor kunst – bare ikke for alle.

Duft og smag har intense, dybe aromaer med valnød, rancio, mahognibord, appelsinskal, tørrede dadler, figner, korender, blid røg og smørristede svampe/umami. En dejlig syre holder kæden stram og giver i rette hænder denne sherry bred gastronomisk anvendelse.

Dette er kraftig vin med 20% alkohol og stor, stor intensitet i duft og smag. Alt i alt en udfordrende madvin, men prøv den til en iberisk, ekstra-lagret hård ostetype, de vellagrede, lufttørrede iberiske skinker, til røget makrel, røget fisk med svampethe, stegt fisk med smørristede svampe, til en intens consommé eller som en superlativ meditationsvin.

Vi anbefaler en serveringstemperatur på 14-15° og et godt hvidvinsglas, der modsat de antikke 'fingerbøl', faktisk formår at indfange vinens fantastiske aromaer.

Robert Parker
The 1986 Oloroso de Añada is one of the few, rare, single-harvest Oloroso sherries available. In the 28 years of oxidative aging in oak butts, 55% of the wine evaporated. The resulting wine is mahogany-colored with a bright amber border and a balsamic nose of incense, old furniture, tobacco and wax. The palate is medium to full-bodied and gentle with slight sweetness.