Heitz Wine Cellars Cabernet Sauvignon Marthas Vineyard 2010

3.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Heitz Wine Cellars 2010 Napa Valley 75CL
96 Vinous
95 Jeannie Cho Lee
95 Wine & Spirits Magazine
94 Wine Enthusiast
95 Jamie Goode

Et af de absolut største ikoner inden for amerikansk vinproduktion og stolt deltager i den berømte Paris-blindsmagning tilbage i 1976, hvor Napa Valley gav baghjul til det ypperste fra Bordeaux. Martha’s Vineyard ligger beskyttet af Mayacamas bjergene i Oaksville AVA og har en meget grusholdig jord, der giver perfekte forhold til dyrkning af Cabernet Sauvignon. 

Winemaker Brittany Sherwood tager sig god tid, inden hun slipper en ny årgang fri. Nærmere bestemt 5 år. Efter fermentering får vinen først et år på neutrale fade. Herefter hele tre år på 100% nye franske egefade af højeste kvalitet inden det hedder et år på flaske. Resultatet er som en dyb og koncentreret vin, der stadig fortjener sin plads helt oppe i toppen.

Den granatrøde farve lukker op for en fantastisk duft af røde og mørke kirsebær, solbær, nelliker og de lette strejf af mynte og eukalyptus, som altid har været en del af vinens trademark. I munden føles vinen dyb og intens, men med en fornem rundhed, der vidner om stort håndværk. Alt er i balance her og man føler virkelig, man sidder med noget helt særligt i glasset.  

Vinous 96P
Not surprisingly, the 2010 Cabernet Sauvignon Martha's Vineyard is the least expressive of these wines. At the same time, so much of its appeal is in its tightly-coiled energy and tension. Cherry pit, smoke, blood orange, mint and spice open up with time in the glass, but the 2010 is clearly built for cellaring. The wine's brightness and focus are compelling, but the 2010 needs time.

Heitz Cellars blev grundlagt af de banebrydende Napa-avlere Joe og Alice Heitz i 1961 og er et af de absolut største Napa-ikoner. Med en ultratraditionel vinfremstillingsmetode, praktisk talt uændret i 60 år, producerer ejendommen vine, der giver et glimt af Napa Cabernet fra en svunden æra. Så hvis du vil have store rige tætte Napa Valley Cabernet, skal du kigge andetsteds for Heitz-stilen knitrer med friskhed og spænding og har tendens til at tage vægt med tiden i flaske.

Fra starten var Joe Heitz banebrydende både i form af valg af sted og metode til at producere stor Cabernet Sauvignon, der både var virkelig individuel. Fra Napa Valley Cabernet op til Single Vineyard-aftapningerne fuldender vinene deres alkoholiske gæring i enorme, gamle 1000 liters amerikanske egetræsbeholdere og fortsætter med at tilbringe endnu et år i disse enorme fartøjer. Herfra hedder det franske egetræsfade i yderligere 2-3 år afhængigt af cuvee. Når de tappes på flaske, tilbringer vinene yderligere et år på godset inden frigivelsen.

Ofte beskrevet som den gamle verden af den nye, er disse nogle af Napas mest historiske aftapninger. Flagskibsaftapningen har altid været Martha's Vineyard, hvoraf den første årgang var 1966 – den allerførste vingård, der angiver aftapning fra Napa Valley. Dette er med andre ord et legendarisk sted, der sidder på førsteklasses Oakville-land, gemt under Harlan-ejendommen og nabo til Kalon. Det bliver ikke meget bedre.

I 2018 blev Heitz solgt til Gaylon Lawrence, en forretningsmand fra Arkansas, der hurtigt er blevet en af dalens største jordejere gennem en række køb. Der er en fornyet følelse af dynamik omkring ejendommen. Meget lidt ændrer sig i vingården, mere præcise valg, mere raffinerede ekstraktioner, et strejf mindre ny eg, men i det væsentlige vil identiteten af disse vine forblive den samme. Det, der ser sikkert ud, er et nyt niveau af raffinement på tværs af sortimentet, et niveau, der vil bringe et ekstra strejf af magi til en allerede vindende formel. Man kan sige at et nyt daggry stiger over Joe Heitz' oprindelige vision – vi er sikre på, han ville lette på hatten.