Hartford Zinfandel 2015 75CL

725,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 580,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5219
725,00 Inkl. moms:
6 5219
725,00 Inkl. moms:
580,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Hartford 2014 Sonoma County 750
95 Robert Parker

Eminent Russian River Zin blend skabt på druer fra fem forskellige marker, hvor stokkene i gennemsnit er over 100 år gamle. Udbyttet er lavt, men til gengæld er kvaliteten høj. Det samme er alkoholprocenten, der rammer de 16, men uden på nogen måde at være dominerende.

Winemaker Jeff Stewart lod vinen modne i 16 måneder på franske egefade, hvor lidt under halvdelen var nye. Ingen klaring eller filtrering.

Farven er til den dybe, mørke side og duften slipper friske brombær, blåbær, mørke kirsebær, bojsenbær, krydderier og læder løs. Smagen kredser især om brombær, mokka, muskatnød, kanel og sender mod slutningen noter af lakrids og friskkværnet peber afsted. Forrygende nu og de næste 5 års tid.

Robert Parker 95P
The 2015 Zinfandel Hartford Vineyard comes from head-trained vines planted over 100 years ago, and they are incredibly low-yielding. The wine was aged in 100% French oak, of which 50% is new, and like all these wines, was bottled unfined and unfiltered. This is a big wine at 15.2% natural alcohol, but there’s not a bit of heat to it. Its flamboyant, dramatic aromatics consist of black fruits, red fruits, licorice, roasted herbs, and smoked game. The wine has fabulous fruit on the attack, is full-bodied, and the red and black fruit combo follows through to a long finish of a good 40+ seconds. This is a stunner to drink over the next 6-10 years.

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.