Hartford Smagekasse Value – 12 flasker
Inspirerende smagekasse fra Hartford med fremragende og flot anmeldte vine.
Kassen indeholder 12 flasker fordelt på
4 flasker Russian River Chardonnay 2019 (93P af Jeb Dunnuck)
En mega elegant Chardonnay-entré fra winemaker Jeff Stewart lavet på druer fra alle Hartfords egne marker i Russian River Valley. Alle marker dyrkes økologisk … og klaring plus filtrering er bandlyst.
Farven er medium gylden, som gemmer på duftnoter citrusolie, grønne æbler, pære, jasminblomster og kaprifolium. I munden dukker der billeder op af citronbolsjer, frisk kiwi, bagte pærer, ananas og mod slutningen melder lette strejf af krystalliseret ingefær sin ankomst. Det spiller max!
Value for money, der er helt på toppen nu og de næste 4 års tid.
4 flasker Russian River Pinot Noir 2021 (92P af Jeb Dunnuck)
Winemaker Jeff Stewarts forrygende Pinot Noir blend med druer fra egne og gode naboers marker i Green Valley, Laguna Ridge og Sebastopol. Value for money og giver en fin intro til, hvad Hartford kan med enkeltmark Pinot Noir … og det er ikke så lidt!
Duften kommer med mørke kirsebær, solbær, jordbær, tranebær plus indslag af pinjeskov, violer og muld. Smagen er klart mere intens Russian River end forfinet Bourgogne … og stjæler mange af noterne fra duften og lægger et let saltet præg oveni. Finishen slipper dig ikke lige med det samme og man har mest lyst til at beholde glasset i hånden.
Klar til fest nu og de næste fem år.
2 flaske Four Hearts Chardonnay 2018 (95P af Jeb Dunnuck)
4 Hearts består primært af druer fra Tom Dehlinger’s Vineyard, hvor noget af Russian River Valleys ældste Chardonnay troner. I hænderne på winemaker Jeff Stewart giver de over 40 år gamle stokke en outstanding vin, som gang på gang får anmeldere til at tage kæbe og glas. Eksempelvis har Parker givet den 96 points i årgang 14, 15 + 16 og nu også i 17 … og det forstår vi til fulde!
Klaserne ryger hele i pressen. 10 måneder på fransk eg, hvoraf 41% var nye fade. Nul filtrering. Ud er kommet en nærmest cremet, gylden vin med en fantastisk aroma af grønne æbler, pære, citrus, honning og nyristet brød med smør. Smagen siger Granny Smith æbler, citrus, pink grape, ananas, kandiseret ingefær og et elegant kys vanilje fra egefadene. Det hele ender i en lang eksotisk og mineralsk finish, der prompte giver lyst til mere.
Det er ikke mange flasker, der har fået lov til at forlade USA … men vi har været heldige, at få fingre i nogle få kasser af dem. Først til mølle...
1 flaske Russian River Zinfandel 2019 (94P af Jeb Dunnuck)
Eminent Russian River Zin blend skabt på druer fra fem forskellige marker, hvor stokkene i gennemsnit er over 100 år gamle. Udbyttet er lavt, men til gengæld er kvaliteten høj. Det samme er alkoholprocenten, der rammer de 16, men uden på nogen måde at være dominerende.
Winemaker Jeff Stewart lod vinen modne i 16 måneder på franske egefade, hvor lidt under halvdelen var nye. Ingen klaring eller filtrering.
Farven er til den dybe, mørke side og duften slipper friske brombær, blåbær, mørke kirsebær, bojsenbær, krydderier og læder løs. Smagen kredser især om brombær, mokka, muskatnød, kanel og sender mod slutningen noter af lakrids og friskkværnet peber afsted. Forrygende nu og de næste 5 års tid.
1 flaske Lands Edge Pinot Noir 2019 (93P af Robert Parker)
Winemaker Jeff Stewart henter druerne til Land’s Edge fra henholdsvis Far Coast Vineyard og Seascape Vineyard. Det er klonerne 667, 777 og 115 der er i spil sammen med Pommard og har fået 11 måneder på franske egefade, hvoraf de 34% var nye. Ud er kommet endnu et mega-hit fra Hartford.
Masser af hindbær og mørke kirsebær præger duften sammen med forårsblomster, vilde urter, rosmarin og strejf af røg. I munden dominerer brombær, blåbær, rabarber, granatæbler og knuste sten. Finishen er silkeblød og bliver bare ved.
Fantastisk nu men holder uden problemer topformen de næste 10 år.
Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.
Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.
Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.
Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.
Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.
Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi har kun problemer med at holde armene nede.
Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.
Inspirerende smagekasse fra Hartford med fremragende og flot anmeldte vine.
Kassen indeholder 12 flasker fordelt på
4 flasker Russian River Chardonnay 2019 (93P af Jeb Dunnuck)
En mega elegant Chardonnay-entré fra winemaker Jeff Stewart lavet på druer fra alle Hartfords egne marker i Russian River Valley. Alle marker dyrkes økologisk … og klaring plus filtrering er bandlyst.
Farven er medium gylden, som gemmer på duftnoter citrusolie, grønne æbler, pære, jasminblomster og kaprifolium. I munden dukker der billeder op af citronbolsjer, frisk kiwi, bagte pærer, ananas og mod slutningen melder lette strejf af krystalliseret ingefær sin ankomst. Det spiller max!
Value for money, der er helt på toppen nu og de næste 4 års tid.
4 flasker Russian River Pinot Noir 2021 (92P af Jeb Dunnuck)
Winemaker Jeff Stewarts forrygende Pinot Noir blend med druer fra egne og gode naboers marker i Green Valley, Laguna Ridge og Sebastopol. Value for money og giver en fin intro til, hvad Hartford kan med enkeltmark Pinot Noir … og det er ikke så lidt!
Duften kommer med mørke kirsebær, solbær, jordbær, tranebær plus indslag af pinjeskov, violer og muld. Smagen er klart mere intens Russian River end forfinet Bourgogne … og stjæler mange af noterne fra duften og lægger et let saltet præg oveni. Finishen slipper dig ikke lige med det samme og man har mest lyst til at beholde glasset i hånden.
Klar til fest nu og de næste fem år.
2 flaske Four Hearts Chardonnay 2018 (95P af Jeb Dunnuck)
4 Hearts består primært af druer fra Tom Dehlinger’s Vineyard, hvor noget af Russian River Valleys ældste Chardonnay troner. I hænderne på winemaker Jeff Stewart giver de over 40 år gamle stokke en outstanding vin, som gang på gang får anmeldere til at tage kæbe og glas. Eksempelvis har Parker givet den 96 points i årgang 14, 15 + 16 og nu også i 17 … og det forstår vi til fulde!
Klaserne ryger hele i pressen. 10 måneder på fransk eg, hvoraf 41% var nye fade. Nul filtrering. Ud er kommet en nærmest cremet, gylden vin med en fantastisk aroma af grønne æbler, pære, citrus, honning og nyristet brød med smør. Smagen siger Granny Smith æbler, citrus, pink grape, ananas, kandiseret ingefær og et elegant kys vanilje fra egefadene. Det hele ender i en lang eksotisk og mineralsk finish, der prompte giver lyst til mere.
Det er ikke mange flasker, der har fået lov til at forlade USA … men vi har været heldige, at få fingre i nogle få kasser af dem. Først til mølle...
1 flaske Russian River Zinfandel 2019 (94P af Jeb Dunnuck)
Eminent Russian River Zin blend skabt på druer fra fem forskellige marker, hvor stokkene i gennemsnit er over 100 år gamle. Udbyttet er lavt, men til gengæld er kvaliteten høj. Det samme er alkoholprocenten, der rammer de 16, men uden på nogen måde at være dominerende.
Winemaker Jeff Stewart lod vinen modne i 16 måneder på franske egefade, hvor lidt under halvdelen var nye. Ingen klaring eller filtrering.
Farven er til den dybe, mørke side og duften slipper friske brombær, blåbær, mørke kirsebær, bojsenbær, krydderier og læder løs. Smagen kredser især om brombær, mokka, muskatnød, kanel og sender mod slutningen noter af lakrids og friskkværnet peber afsted. Forrygende nu og de næste 5 års tid.
1 flaske Lands Edge Pinot Noir 2019 (93P af Robert Parker)
Winemaker Jeff Stewart henter druerne til Land’s Edge fra henholdsvis Far Coast Vineyard og Seascape Vineyard. Det er klonerne 667, 777 og 115 der er i spil sammen med Pommard og har fået 11 måneder på franske egefade, hvoraf de 34% var nye. Ud er kommet endnu et mega-hit fra Hartford.
Masser af hindbær og mørke kirsebær præger duften sammen med forårsblomster, vilde urter, rosmarin og strejf af røg. I munden dominerer brombær, blåbær, rabarber, granatæbler og knuste sten. Finishen er silkeblød og bliver bare ved.
Fantastisk nu men holder uden problemer topformen de næste 10 år.
Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.
Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.
Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.
Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.
Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.
Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi har kun problemer med at holde armene nede.
Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.
Kategori | Smagekasser |
---|---|
Kollitype | OCC |




