Hartford Smagekasse VALUE (12 flasker)

6.828,00

5.395,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Subregion Producent Volume
USA Smagekasse California North Coast Hartford Smagekasse

Inspirerende smagekasse fra Hartford med fremragende og flot anmeldte vine.

Kassen indeholder 12 flasker fordelt på

3 flasker Russian River Chardonnay 2017 (94P af Jeb Dunnuck)
En mega elegant Chardonnay-entré fra winemaker Jeff Stewart lavet på druer fra alle Hartfords egne marker i Russian River Valley. Alle marker dyrkes økologisk … og klaring plus filtrering er bandlyst.
Farven er medium gylden, som gemmer på duftnoter citrusolie, grønne æbler, pære, jasminblomster og kaprifolium. I munden dukker der billeder op af citronbolsjer, frisk kiwi, bagte pærer, ananas og mod slutningen melder lette strejf af krystalliseret ingefær sin ankomst. Det spiller max!
Value for money, der er helt på toppen nu og de næste 4 års tid.

3 flasker Russian River Pinot Noir 2017 (95P af Jeb Dunnuck)
Winemaker Jeff Stewarts forrygende Pinot Noir blend med druer fra egne og gode naboers marker i Green Valley, Laguna Ridge og Sebastopol. Value for money og giver en fin intro til, hvad Hartford kan med enkeltmark Pinot Noir … og det er ikke så lidt!
Duften kommer med mørke kirsebær, solbær, jordbær, tranebær plus indslag af pinjeskov, violer og muld. Smagen er klart mere intens Russian River end forfinet Bourgogne … og stjæler mange af noterne fra duften og lægger et let saltet præg oveni. Finishen slipper dig ikke lige med det samme og man har mest lyst til at beholde glasset i hånden.
Klar til fest nu og de næste fem år.

1 flaske Four Hearts Chardonnay 2017 (96P af Robert Parker / 97P af Jeb Dunnuck)
4 Hearts består primært af druer fra Tom Dehlinger’s Vineyard, hvor noget af Russian River Valleys ældste Chardonnay troner. I hænderne på winemaker Jeff Stewart giver de over 40 år gamle stokke en outstanding vin, som gang på gang får anmeldere til at tage kæbe og glas. Eksempelvis har Parker givet den 96 points i årgang 14, 15 + 16 og nu også i 17 … og det forstår vi til fulde!
Klaserne ryger hele i pressen. 10 måneder på fransk eg, hvoraf 41% var nye fade. Nul filtrering. Ud er kommet en nærmest cremet, gylden vin med en fantastisk aroma af grønne æbler, pære, citrus, honning og nyristet brød med smør. Smagen siger Granny Smith æbler, citrus, pink grape, ananas, kandiseret ingefær og et elegant kys vanilje fra egefadene. Det hele ender i en lang eksotisk og mineralsk finish, der prompte giver lyst til mere.  
Det er ikke mange flasker, der har fået lov til at forlade USA … men vi har været heldige, at få fingre i nogle få kasser af dem. Først til mølle...

1 flaske Jennifers Chardonnay 2016 (97P af Robert Parker)
En af Hartfords mest koncentrerede Chardonnay-vine kommer fra Jennifer’s Vineyard, der ligger køligt og forblæst i Sebastopol Hills-regionen i Russian River Valley. Den blev beplantet med Chardonnay tilbage i 2005, men giver allerede nu blændende resultater.
Winemaker Jeff Stewart valgte at give 2016-årgangen 16 måneder på franske egefade, hvoraf 22% var nye. Glem alt om klaring og filtrering her.
I næsen går det løs med intense noter af mandarin, pink grapefrugt, mango, ananas, østersskal og frisk ingefær. Smagen er også ovre i den mere powerfulde ende af skalaen med masser af citrus, bagt ananas og anstrøg af røg plus vanilje fra egefadene … det hele i fuldendt balance.
Svært ikke at være ovenud begejstret her!

1 flaske Dina's Zinfandel 2016 (96P af Robert Parker)
Enkeltmark-Zinfandel fra øverste hylde skabt af druer fra vinstokke plantet for over 100 år siden, da Ford T fyldte gaderne. Udbyttet er yderst beskedent og det blev kun til 257 kasser af 2016-årgangen. Så hvis du vil have oplevelsen, skal du være hurtig.
Halvdelen af de egefade winemaker Jeff Stewart anvendte til de 13 måneders modning var nye. Og som med alle Hartfords vine, skete der ingen klaring eller filtrering.  
Farven er dyb lilla og den fantastiske duft åbner op for kirsebær, blåbærkompot, brombær, tørrede multebær plus en symfoni af violer, lavendler og roser. Smagen er ganske koncentreret og overtager flere af de sammen noter, men tilføjer på bedste vis kakao, mokka og ristede krydderier.
Noget af det absolut bedste Zin vi har smagt!

1 flaske Jennifers Pinot Noir 2016 (96+P af Robert Parker / 95+P af Jeb Dunnuck)
En af Hartfords mest powerfulde Pinot Noir-vine kommer fra Jennifer’s Vineyard, der ligger køligt og forblæst i Sebastopol Hills-regionen i Russian River Valley. Glem alt om rød Bourgogne. Med winemaker Jeff Stewart i ringhjørnet uddeler Jennifer kraftfulde højresving … men med største elegance.
Duften domineres af masser af mørk frugt, tranebær, rosenblade, lavendel, timian, lakrids og lette strejf af mentol. Smagen tager afsæt i røde og mørke bær fulgt op af cola, salvie og tørrede krydderier. Der er fart på. Men det smager s…. godt!
På toppen nu og de næste 15 år. Og med toppen mener vi helt på toppen, hvor de færreste når op.

1 flaske Warrior Princess Pinot Noir (94+ af Robert Parker)
Det er kun anden årgang, men Warrior Princess leger allerede med de store. Druerne kommer fra Oregons berømte vinmark Zena Crown, der er præget af vulkansk jord, hvilket er med til at give vinen dens særlige karakteristika. Hartfods område på marken er beplantet med en lang række Pinot Noir-kloner – heriblandt Pommard, Dijon 667 og 777.
Winemaker Jeff Stewart giver juicen hele 16 måneder på fransk eg, hvoraf 30% er helt nye fade. I glasset fremstår farven dyb rubinrød og aromaen lukker gavmildt op for mørke kirsebær, ribs, violer, mørk jord, te og tørrede krydderier. Smagen er lige så generøs og byder på masser af hindbær, boysenbær, kirsebær, violer og noter af enebær.
På toppen nu og de næste fem gode år.

1 flaske Far Coast Pinot Noir 2016 (98P af Jeb Dunnuck)
Blændende enkeltmark Pinot Noir med masser af power og mineralitet. Far Coast Vineyard ligger køligt oppe i 300 meters højde og er omgivet af redwood-skov, hvilket er med til at give den sit helt særlige udtryk.
Hele 17 måneder lå juicen på franske egefade, hvoraf de 37% var ganske nye. Ud er kommet et pragtværk, som fremstår dyb rubinrød og med et aromabillede, der fastholder næsen i glasset – varme hindbær, vilde blåbær, syltede kirsebær, multebær, rosenblade og noter af trøfler. I munden dominerer brombær, mørke kirsebær, jordbær sammen med noter af stjerneanis, skovbund og mokka inden en silkeblød finish overtager showet.
Hartford kan noget ekstra med Pinot Noir. Og Far Coast er ingen undtagelse. Kun trist at produktionen er så lav.

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi har kun problemer med at holde armene nede.

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.