Hartford Smagekasse PREMIUM (12 flasker)

7.434,00

5.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Subregion Producent Volume
USA Smagekasse California North Coast Hartford Smagekasse

Inspirerende smagekasse fra Hartford med fremragende og flot anmeldte vine. I denne kasse indgår kun enkeltmarks vine som produceres i meget små mængder...typisk omkring 300 kasser.

Kassen indeholder 12 flasker fordelt på

2 flasker Russian River Chardonnay 2018 (92P af Jeb Dunnuck)
En mega elegant Chardonnay-entré fra winemaker Jeff Stewart lavet på druer fra alle Hartfords egne marker i Russian River Valley. Alle marker dyrkes økologisk … og klaring plus filtrering er bandlyst.
Farven er medium gylden, som gemmer på duftnoter citrusolie, grønne æbler, pære, jasminblomster og kaprifolium. I munden dukker der billeder op af citronbolsjer, frisk kiwi, bagte pærer, ananas og mod slutningen melder lette strejf af krystalliseret ingefær sin ankomst. Det spiller max!
Value for money, der er helt på toppen nu og de næste 4 års tid.

1 flaske Four Hearts Chardonnay 2018 (95P af Jeb Dunnuck)
4 Hearts består primært af druer fra Tom Dehlinger’s Vineyard, hvor noget af Russian River Valleys ældste Chardonnay troner. I hænderne på winemaker Jeff Stewart giver de over 40 år gamle stokke en outstanding vin, som gang på gang får anmeldere til at tage kæbe og glas. Eksempelvis har Parker givet den 96 points i årgang 14, 15 + 16 og nu også i 17 … og det forstår vi til fulde!
Klaserne ryger hele i pressen. 10 måneder på fransk eg, hvoraf 41% var nye fade. Nul filtrering. Ud er kommet en nærmest cremet, gylden vin med en fantastisk aroma af grønne æbler, pære, citrus, honning og nyristet brød med smør. Smagen siger Granny Smith æbler, citrus, pink grape, ananas, kandiseret ingefær og et elegant kys vanilje fra egefadene. Det hele ender i en lang eksotisk og mineralsk finish, der prompte giver lyst til mere.  
Det er ikke mange flasker, der har fået lov til at forlade USA … men vi har været heldige, at få fingre i nogle få kasser af dem. Først til mølle...

1 flaske Stone Cote Chardonnay 2018 (98P af Jeb Dunnuck)
En bragende flot Chardonnay med sin helt egen karakter. Stone Côte Vineyard er en del af den yderst estimerede Durrell Vineyard, der ligger i området Sonoma Coast AVA. Undergrunden er af den meget stenede slags, hvilket tvinger vinstokkenes rødder længere ned i søgen efter vand. Resultatet er mindre klaser end normalt men med meget intens smag.

At winemaker Jeff Stewart har givet juicen 17 måneder på fransk eg, hvoraf 30% var nye fade, har heller ikke gjort Stone Côte mindre intens. Stik næsen i glasset et par gange. Frem kommer duften af hvide pærer, citronmarengs, orangeblomst, ristede mandler, honning og knuste sten fra undergrunden. Smagen lukker op for glaserede pærer, stenfrugt, hasselnødder, nektarin, honning, vanilje … og med en lang mineralsk finish med noter af flint.
Er du til kæmpe Chardonnay, bør du unde dig selv at smage det her!

1 flaske Three Jacks Chardonnay 2018 (96P af Robert Parker)
Winemaker Jeff Stewart kan noget ganske fantastisk med Chardonnay, hvilket Three Jacks er endnu et imponerende bevis på. Three Jacks Vineyard er en ganske lille mark, der ligger i hjertet af Green Valley, Russian River Valley AVA. Marken dyrkes og plejes efter alle kunstens regler af Dutton familien, som Hartford første gang arbejdede sammen med tilbage i 1999.

Der høstes og sorteres selvsagt ved håndkraft og fermenteres på franske egefade. Modningen tager 13 måneder igen på franske egefade, hvoraf 15% er helt nye. Jeff Stewart kører uden klaring og filtrering, hvilket er helt cool med os.

Duften er helt forrygende og kommer med citrus, orange marmelade, bagte æbler, stødt ingefær, honningmelon og brioche. Den fyldige smag bringer især mindelser om modne æbler, pære, kandiseret citronskal og kamille. Læg dertil en udtalt mineralitet og perfekt syre. Alle lamper lyser og vi er ganske enige med Parker her. Topklasse!

1 flaske Far Coast Chardonnay 2018 (96P af Robert Parker)
Winemaker Jeff Stewart kan noget ganske fantastisk med Chardonnay, hvilket Three Jacks er endnu et imponerende bevis på. Three Jacks Vineyard er en ganske lille mark, der ligger i hjertet af Green Valley, Russian River Valley AVA. Marken dyrkes og plejes efter alle kunstens regler af Dutton familien, som Hartford første gang arbejdede sammen med tilbage i 1999.

Der høstes og sorteres selvsagt ved håndkraft og fermenteres på franske egefade. Modningen tager 13 måneder igen på franske egefade, hvoraf 15% er helt nye. Jeff Stewart kører uden klaring og filtrering, hvilket er helt cool med os.

Duften er helt forrygende og kommer med citrus, orange marmelade, bagte æbler, stødt ingefær, honningmelon og brioche. Den fyldige smag bringer især mindelser om modne æbler, pære, kandiseret citronskal og kamille. Læg dertil en udtalt mineralitet og perfekt syre. Alle lamper lyser og vi er ganske enige med Parker her. Topklasse! 

1 flaske Jennifers Chardonnay 2019 (98 af Jeb Dunnuck)
En af Hartfords mest koncentrerede Chardonnay-vine kommer fra Jennifer’s Vineyard, der ligger køligt og forblæst i Sebastopol Hills-regionen i Russian River Valley. Den blev beplantet med Chardonnay tilbage i 2005, men giver allerede nu blændende resultater.
Winemaker Jeff Stewart valgte at give 2016-årgangen 16 måneder på franske egefade, hvoraf 22% var nye. Glem alt om klaring og filtrering her.
I næsen går det løs med intense noter af mandarin, pink grapefrugt, mango, ananas, østersskal og frisk ingefær. Smagen er også ovre i den mere powerfulde ende af skalaen med masser af citrus, bagt ananas og anstrøg af røg plus vanilje fra egefadene … det hele i fuldendt balance.
Svært ikke at være ovenud begejstret her!

1 flaske Russian River Pinot Noir 2019 (94P af Jeb Dunnuck)
Winemaker Jeff Stewarts forrygende Pinot Noir blend med druer fra egne og gode naboers marker i Green Valley, Laguna Ridge og Sebastopol. Value for money og giver en fin intro til, hvad Hartford kan med enkeltmark Pinot Noir … og det er ikke så lidt!
Duften kommer med mørke kirsebær, solbær, jordbær, tranebær plus indslag af pinjeskov, violer og muld. Smagen er klart mere intens Russian River end forfinet Bourgogne … og stjæler mange af noterne fra duften og lægger et let saltet præg oveni. Finishen slipper dig ikke lige med det samme og man har mest lyst til at beholde glasset i hånden.
Klar til fest nu og de næste fem år.

1 flaske Lands Edge Pinot Noir 2019 (93P af Robert Parker)
Winemaker Jeff Stewart henter druerne til Land’s Edge fra henholdsvis Far Coast Vineyard og Seascape Vineyard. Det er klonerne 667, 777 og 115 der er i spil sammen med Pommard og har fået 11 måneder på franske egefade, hvoraf de 34% var nye. Ud er kommet endnu et mega-hit fra Hartford.

Masser af hindbær og mørke kirsebær præger duften sammen med forårsblomster, vilde urter, rosmarin og strejf af røg. I munden dominerer brombær, blåbær, rabarber, granatæbler og knuste sten. Finishen er silkeblød og bliver bare ved.

Fantastisk nu men holder uden problemer topformen de næste 10 år.

1 flaske Far Coast Pinot Noir 2018 (98P af Jeb Dunnuck)
Blændende enkeltmark Pinot Noir med masser af power og mineralitet. Far Coast Vineyard ligger køligt oppe i 300 meters højde og er omgivet af redwood-skov, hvilket er med til at give den sit helt særlige udtryk.

Hele 17 måneder lå juicen på franske egefade, hvoraf de 37% var ganske nye. Ud er kommet et pragtværk, som fremstår dyb rubinrød og med et aromabillede, der fastholder næsen i glasset – varme hindbær, vilde blåbær, syltede kirsebær, multebær, rosenblade og noter af trøfler. I munden dominerer brombær, mørke kirsebær, jordbær sammen med noter af stjerneanis, skovbund og mokka inden en silkeblød finish overtager showet.

Hartford kan noget ekstra med Pinot Noir. Og Far Coast er ingen undtagelse. Kun trist at produktionen er så lav. 

1 flaske Jennifers Pinot Noir 2018 (98P af Jeb Dunnuck)
En af Hartfords mest powerfulde Pinot Noir-vine kommer fra Jennifer’s Vineyard, der ligger køligt og forblæst i Sebastopol Hills-regionen i Russian River Valley. Glem alt om rød Bourgogne. Med winemaker Jeff Stewart i ringhjørnet uddeler Jennifer kraftfulde højresving … men med største elegance.
Duften domineres af masser af mørk frugt, tranebær, rosenblade, lavendel, timian, lakrids og lette strejf af mentol. Smagen tager afsæt i røde og mørke bær fulgt op af cola, salvie og tørrede krydderier. Der er fart på. Men det smager s…. godt!
På toppen nu og de næste 15 år. Og med toppen mener vi helt på toppen, hvor de færreste når op. 

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi har kun problemer med at holde armene nede.

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.