Hartford Highwire Zinfandel 2018

699,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 559,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6329
699,00 Inkl. moms:
6 6329
699,00 Inkl. moms:
559,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Hartford 2018 Sonoma County 75CL
95+ Robert Parker
94 Vinous

Fænomenal Zin fra Highwire Vineyard med over 100 år gamle stokke. Marken hedder Highwire, fordi stokkene er forbundet med wire og er mere trimmede end normalt, hvilket skulle give mere sol til druerne. Lang historie. Men det lader til at virke formidabelt, når man smager vinen. 

Faktisk kun modnet 9 måneder på franske egefade, hvor halvdelen var nye. Winemaker Jeff Stewart er ikke tilhænger af hverken klaring eller filtrering, hvilket giver god mening her. Alkoholen kysser de 16%, men virker på ingen måde dominerende.

Duften tegner især billeder af mørke kirsebær, blåbærkompot, læder, krydderier, tobak, cedertræ og mentol. I munden træder blåbær, kirsebær, te og lakrids frem sammen med noter af roser og sort peber. Vær klar på en finish af de længere. Topklasse!

Robert Parker 95+P
Coming from 100-year-old vines, half of the Highwire vineyard parcel is head-trained and half is trained on a high wire, permitting greater sun exposure and promoting even ripening. The 2018 Zinfandel Highwire Vineyard was aged in French oak, 51% new, for 10 months. Deep garnet-purple colored, the nose is a little closed and broody to begin, giving way to notes of black cherry compote, blueberry pie and raisin cake followed by nuances of garrigue, fragrant soil, white pepper and bay leaves. Medium to full-bodied, the palate is lively and chock-full of juicy black fruits, supported by chewy tannins, finishing long and peppery. 327 cases were made.

Vinous 94P
The 2018 Zinfandel Highwire Vineyard is rich, boisterous and super-expressive, with tremendous energy and real presence. A wine of character and presence, the Highwire exudes depth, richness and power. Inky dark cherry and plum, chocolate, licorice, spice and menthol add to an impression of gravitas.

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.