Enkeltmark-Zinfandel fra øverste hylde skabt af druer fra vinstokke plantet for over 100 år siden, da Ford T fyldte gaderne. Udbyttet er yderst beskedent og det blev kun til 257 kasser af 2016-årgangen. Så hvis du vil have oplevelsen, skal du være hurtig.
Halvdelen af de egefade winemaker Jeff Stewart anvendte til de 13 måneders modning var nye. Og som med alle Hartfords vine, skete der ingen klaring eller filtrering.
Farven er dyb lilla og den fantastiske duft åbner op for kirsebær, blåbærkompot, brombær, tørrede multebær plus en symfoni af violer, lavendler og roser. Smagen er ganske koncentreret og overtager flere af de sammen noter, men tilføjer på bedste vis kakao, mokka og ristede krydderier.
Noget af det absolut bedste Zin vi har smagt!
Vinous 96P
The 2018 Zinfandel Dina's Vineyard is bright, perfumed and incredibly gracious. There is plenty of energy, but the Dina's has a weightless feel that gives energy and a real feeling of finesse. A wine of precision and nuance, the Dina's hits all the right notes. It is such a gorgeous and expressive wine.
Robert Parker 94P
The 2018 Zinfandel Dina's Vineyard was aged in French oak, 56% new, for 10 months. Deep garnet-purple colored, it has a wonderfully fragrant nose of red roses, spice box, tilled earth and truffles with a core of prunes, blackberry preserves and kirsch, plus a waft of licorice. Full-bodied, concentrated and wonderfully structured, it has a firm, grainy backbone and long, layered and refreshing finish. 295 cases were made.
Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.
Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.
Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.
Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.
Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.
Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..
Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.