Hartford Court Warrior Princess Pinot Noir 2017 75CL

895,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 725,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5741
895,00 Inkl. moms:
6 5741
895,00 Inkl. moms:
725,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød Oregon Hartford 2017 Willamette Valley 75CL
92 Robert Parker

Det er kun fjerde årgang, men Warrior Princess leger allerede med de store. Druerne kommer fra Oregons berømte vinmark Zena Crown, der er præget af vulkansk jord, hvilket er med til at give vinen dens særlige karakteristika. Hartfods område på marken er beplantet med en lang række Pinot Noir-kloner – heriblandt Pommard, Dijon 667 og 777.

Winemaker Jeff Stewart giver juicen hele 16 måneder på fransk eg, hvoraf 30% er helt nye fade. I glasset fremstår farven dyb rubinrød og aromaen lukker gavmildt op for mørke kirsebær, ribs, violer, mørk jord, te og tørrede krydderier. Smagen er lige så generøs og byder på masser af hindbær, boysenbær, kirsebær, violer og noter af enebær.

På toppen nu og de næste 10 år.

Robert Parker 92
Pale to medium ruby-purple colored, the 2017 Pinot Noir Warrior Princess delivers provocative herbal notions of wild thyme and bay leaves over a core of red cherries, cranberries and tobacco leaf plus a waft of forest floor. Medium-bodied, the palate has a rugged texture of chewy tannins and enticing freshness, finishing long and earthy. 414 cases were made.

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.