Hartford Court Velvet Sisters Pinot Noir 2017

895,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 725,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5740
895,00 Inkl. moms:
6 5740
895,00 Inkl. moms:
725,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Hartford 2017 Mendocino County 75CL
95 Jeb Dunnuck
93 Robert Parker

Yndefuld elegance på flaske. Vi skal spare dig for anekdoten der knytter sig til navnet Velvet Sisters og blot konstatere, at velvet i hvert fald er en særdeles passende beskrivelse af vinen. Her får du fløjlsblød ren Pinot Noir fra Falk Vineyard i Anderson Valley … absolut noget af det bedste vi har smagt fra det område. Og der er ellers meget godt at hente!

Vi er ude i et mix af fire forskellige kloner (115, 667, 777 and Pommard), som efter nænsom presning og gæring har fået 16 måneder på franske egefade. En tredjedel var helt nye.

Farven er smuk rubinrød og gemmer på duften af mørke kirsebær, blåbær, anis, kandiserede violer, let kanel og soltør jord. Smagen er let men alligevel fyldig og danser så fint med duftens noter. Super elegant og en vin alle vil bede om mere af. Så tænk over, hvem du serverer den for. Den forsvinder hurtigt! 

Jeb Dunnuck
From the Anderson Valley and a mix of clones (115, 667, 777 and Pommard), aged 16 months in 34% new French oak, the 2017 Pinot Noir Velvet Sisters reveals a ruby/translucent color to go with a kiss of the blue fruit that's always present in Anderson Valley Pinots intermixed with Bing cherries, savory herbs, dried earth, and candied violets. Playing in the medium-bodied end of the spectrum, it has good acidity, plenty of structure, and a great finish, yet its seamless, pure texture is what stands out. My money is on this blossoming with 2-3 years of bottle age, and it's going to drink nicely for a decade. It's impressive.

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.