Hartford Court Seascape Chardonnay 2015 0,75

729,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
98Jeb Dunnuck

Hooold nu k....! Det er ikke meget Chardonnay, vi har smagt, der kommer op på siden af Seascape fra Hartford ... og her vi hele verdenskortet i spil. Al respekt og håndtegn til winemaker Jeff Stewart og hans team!

Seascape Vineyard ligger som navnet antyder meget tæt på havet i rå og kølige omgivelser – så kolde at frugten ofte først bliver plukket i november. Klaserne blev presset hele og juicen fik 16 måneder på fransk egefade, hvoraf 30% var helt nye. Ingen filtrering her.

Duften er ganske enkelt formidabel … grøn mango, yuzu, mandarinskræl, pink grapefrugt, østersskal og tærteskorpe. Smagen lever helt op til duften og lukker op for grønne æbler, pære, citrusskal, brioche, mandler og honning. Finishen fortjener en plads i Guinness Book of Records.

Jeb Dunnuck 98P
In the same league as the 2015 and flirting with perfection, the 2016 Chardonnay Seascape Vineyard comes from a ridgetop vineyard located at 1,150 feet above sea-level, just west of the town of Occidental. It was fermented and aged 16 months in 30% new French oak. Salty sea breeze, lemon curd, white flowers, beautiful minerality, and hints of toasted bread all flow to a medium to full-bodied, rich, powerful Chardonnay that has awesome purity, building density and depth on the palate, and bright acidity that carries through the finish. It's straight-up awesome.

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.