Hartford Court Seascape Chardonnay 2015 0,75

729,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

96Robert Parker

Hooold nu k....! Det er ikke meget Chardonnay, vi har smagt, der kommer op på siden af Seascape fra Hartford ... og her vi hele verdenskortet i spil. Al respekt og håndtegn til winemaker Jeff Stewart og hans team!

Seascape Vineyard ligger som navnet antyder meget tæt på havet i rå og kølige omgivelser – så kolde at frugten ofte først bliver plukket i november. Klaserne blev presset hele og juicen fik 16 måneder på fransk egefade, hvoraf 30% var helt nye. Ingen filtrering her.

Duften er ganske enkelt formidabel … grøn mango, yuzu, mandarinskræl, pink grapefrugt, østersskal og tærteskorpe. Smagen lever helt op til duften og lukker op for grønne æbler, pære, citrusskal, brioche, mandler og honning. Finishen fortjener en plads i Guinness Book of Records.

Robert Parker 96P
Seascape Vineyard is located on a panoramic ridge-top west of the town of Occidental facing Bodega Bay and the Pacific Ocean, and was planted in the 1980s to Spring Mountain Chardonnay clonal selection. It receives native yeast fermentation and is barrel fermented in French oak, 42% new, where it ages for 16 months prior to being bottled unfined and unfiltered. The 2015 Chardonnay Seascape Vineyard offers intense grapefruit, orange blossom and lemon peel with hints of cedar and buttered toast. The full-bodied palate is brimming with lemon tart, brine and toasty flavors with a great acid backbone cutting through the concentrated creaminess, finishing with wonderful freshness. 221 cases were made.

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.