Hartford Court Russian River Pinot Noir 2018 75CL

449,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 349,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 5742
449,00 Inkl. moms:
6 5742
449,00 Inkl. moms:
349,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Hartford 2018 Sonoma County 75CL
95 Jeb Dunnuck
* * * * * Børsen

Winemaker Jeff Stewarts forrygende Pinot Noir blend med druer fra egne og gode naboers marker i Green Valley, Laguna Ridge og Sebastopol. Value for money og giver en fin intro til, hvad Hartford kan med enkeltmark Pinot Noir … og det er ikke så lidt!

Duften kommer med mørke kirsebær, solbær, jordbær, tranebær plus indslag af pinjeskov, violer og muld. Smagen er klart mere intens Russian River end forfinet Bourgogne … og stjæler mange af noterne fra duften og lægger et let saltet præg oveni. Finishen slipper dig ikke lige med det samme og man har mest lyst til at beholde glasset i hånden.

Klar til fest nu og de næste fem år.

Børsen * * * * *
Fyldig, sødmefuld mineralsk næse med engelsk lakrids. Frisk smag med mineralitet og bitterhed.

Jeb Dunnuck
Starting with the 2018 Pinot Noir Russian River Valley, which comes from multiple sites and was brought up in 27% new French oak, it has a vivid ruby hue to go with classic Russian River notes of mulled cherry and raspberry fruits, cola, spice box, and dried herbs. Medium-bodied, round, and beautifully textured, it's a totally charming, balanced, elegant Pinot Noir that punches way above its weight. This beautiful wine competes with wines costing 2-3 times the price.

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.