Hartford Court Pinot Noir Macleans 2015 0,75

695,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 575,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb afVarenrStk pris
15079
695,00 Inkl. moms:
35079
695,00 Inkl. moms:
575,00 Inkl. moms:
95Robert Parker
96Jeb Dunnuck
94Vinous

Blandt de mørkeste af Hartfords Pinot Noir-vine. Jorden på MacLean’s Block er sandet lermuld, der sammen med det kølige klima, giver Pinot Noir-klonerne Dijon 667 og 777 ideelle vækstbetingelser … og skaber det helt særlige Russian River Valley udtryk.

Winemaker Jeff Stewart kom en del af klaserne hele i pressen og lod juicen udvikle sig på franske egefade, hvoraf 29% var helt nye.

Farven er mørk og dyb med et lilla skær og op fra glasset hvirvler vilde blåbær, tranebær, ribs, kirsch, violer, trøfler og våd skovbund. I munden dominerer mørke kirsebær, tranebær, chokolade og orangeskal sammen med krydderier plus noter af jord. Sæt tid af til at nyde den lange finish! Nyd den nu og det næste årti.

Robert Parker 95
Medium to deep ruby-purple colored, the 2015 Hartford Court Pinot Noir MacLean's Block delivers wild blueberries, black cherries and anise notes with hints of violets, bay leaves and forest floor. Medium to full-bodied, the palate features red and black fruit layers accented by earth notions and framed with fine-grained tannins, finishing on a mineral note. 313 cases were produced.

Jeb Dunnuck 96
Also from the Green Valley portion of the Russian River Valley, from two separate blocks in the vineyard, the 2015 Pinot Noir MacLean's Block offers ample black cherries, exotic darker fruits, some toasty oak, medium to full body, and a lush, rounded, deep style on the palate. This cuvée sees a touch of whole cluster inclusion and is aged in 29% new French oak. Give this savory, rich, concentrated (masculine even) Pinot Noir a few years and enjoy over the following decade.

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.