Hartford Court Jennifers Chardonnay 2019

999,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 899,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 7150
999,00 Inkl. moms:
6 7150
999,00 Inkl. moms:
899,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Hartford 2019 Sonoma County 75CL
98 Jeb Dunnuck

En af Hartfords mest koncentrerede Chardonnay-vine kommer fra Jennifer’s Vineyard, der ligger køligt og forblæst i Sebastopol Hills-regionen i Russian River Valley. Den blev beplantet med Chardonnay tilbage i 2005, men giver allerede nu blændende resultater.

Winemaker Jeff Stewart valgte at give 2016-årgangen 16 måneder på franske egefade, hvoraf 22% var nye. Glem alt om klaring og filtrering her.

I næsen går det løs med intense noter af mandarin, pink grapefrugt, mango, ananas, østersskal og frisk ingefær. Smagen er også ovre i den mere powerfulde ende af skalaen med masser af citrus, bagt ananas og anstrøg af røg plus vanilje fra egefadene … det hele i fuldendt balance.

Svært ikke at være ovenud begejstret her!

Jeb Dunnuck
Coming from the Sebastopol Hills, the 2019 Chardonnay Jennifer's was aged for 13 months in 30% new French oak. Displaying aromas of fresh green apple and wet stone, the palate is concentrated and powerful, with a persistent long finish, and the feeling like a rod of energy in its mouthfeel.

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.