Hartford Court Jennifer Pinot Noir 2017 75CL

895,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 649,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 5737
895,00 Inkl. moms:
6 5737
895,00 Inkl. moms:
649,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Hartford 2017 Sonoma County 75CL
95 Robert Parker
97 Jeb Dunnuck

En af Hartfords mest powerfulde Pinot Noir-vine kommer fra Jennifer’s Vineyard, der ligger køligt og forblæst i Sebastopol Hills-regionen i Russian River Valley. Glem alt om rød Bourgogne. Med winemaker Jeff Stewart i ringhjørnet uddeler Jennifer kraftfulde højresving … men med største elegance.

Duften domineres af masser af mørk frugt, tranebær, rosenblade, lavendel, timian, lakrids og lette strejf af mentol. Smagen tager afsæt i røde og mørke bær fulgt op af cola, salvie og tørrede krydderier. Der er fart på. Men det smager s…. godt!

På toppen nu og de næste 15 år. Og med toppen mener vi helt på toppen, hvor de færreste når op.

Robert Parker 95P
Medium ruby-purple colored, the 2017 Pinot Noir Jennifer’s comes charging out of the gate with bold raspberry coulis, kirsch and warm redcurrant scents plus nuances of wild sage, damp soil, fallen leaves and spice box. Full-bodied, the palate is jam-packed with red berry preserves and earthy layers, framed by firm, fine-grained tannins, finishing long and perfumed. 298 cases were made.

Jeb Dunnuck 97P
One of the standouts in the lineup, the 2017 Pinot Noir Jennifer's comes from a vineyard south of Sebastopol, which sees lots of influence from the Petaluma Gap. Brought up largely in neutral oak (32% new), its deeper ruby/purple hue is followed by terrific notes of black raspberries, cedarwood, bay leaf, forest floor, and graphite. This head-turner is medium-bodied and has beautiful concentration, bright yet integrated acidity, and a killer finish. Locked and loaded, it needs 2-3 years of bottle age at a minimum, and my money is on it drinking brilliantly at age 20. It's a stunning, singular wine from this estate!

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.