Hartford Court Jennifer Pinot Noir 2016 75CL

895,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 725,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5215
895,00 Inkl. moms:
6 5215
895,00 Inkl. moms:
725,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Hartford 2016 Sonoma County 750
96+ Robert Parker
95+ Jeb Dunnuck

En af Hartfords mest powerfulde Pinot Noir-vine kommer fra Jennifer’s Vineyard, der ligger køligt og forblæst i Sebastopol Hills-regionen i Russian River Valley. Glem alt om rød Bourgogne. Med winemaker Jeff Stewart i ringhjørnet uddeler Jennifer kraftfulde højresving … men med største elegance.

Duften domineres af masser af mørk frugt, tranebær, rosenblade, lavendel, timian, lakrids og lette strejf af mentol. Smagen tager afsæt i røde og mørke bær fulgt op af cola, salvie og tørrede krydderier. Der er fart på. Men det smager s…. godt!

På toppen nu og de næste 15 år. Og med toppen mener vi helt på toppen, hvor de færreste når op.

Robert Parker 96+
Medium ruby-purple colored, the 2016 Hartford Court Pinot Noir Jennifer’s sashays out of the glass with heart-stopping violets and lilacs over a core of redcurrants, Bing cherries, mulberries and black raspberries plus wafts of underbrush, spice box, black tea and black pepper. Medium to full-bodied, the palate is packed with spice and earth layers, framed by firm, fine-grained tannins and finishing very long and mineral-laced. 348 cases produced.

Jeb Dunnuck 95+
Red plums, mulberries, oyster shell, and even a hint of iron all emerge from the 2016 Pinot Noir Jennifer's, which comes from a cooler, marine-influenced site south of Sebastopol. Medium to full-bodied, straight, focused, and beautifully balanced as well as incredibly elegant, this is a remarkable Russian River Valley Pinot Noir that does everything right. I suspect a year or two of bottle age will do it well, and it should evolve for over a decade.

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.