Hartford Court Four Hearts Vineyard Chardonnay 2017 75CL

595,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 495,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5075
595,00 Inkl. moms:
6 5075
595,00 Inkl. moms:
495,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Hartford 2017 Sonoma County 750
96 Robert Parker
97 Jeb Dunnuck

4 Hearts består primært af druer fra Tom Dehlinger’s Vineyard, hvor noget af Russian River Valleys ældste Chardonnay troner. I hænderne på winemaker Jeff Stewart giver de over 40 år gamle stokke en outstanding vin, som gang på gang får anmeldere til at tage kæbe og glas. Eksempelvis har Parker givet den 96 points i årgang 14, 15 + 16 og nu også i 17 … og det forstår vi til fulde!

Klaserne ryger hele i pressen. 10 måneder på fransk eg, hvoraf 41% var nye fade. Nul filtrering. Ud er kommet en nærmest cremet, gylden vin med en fantastisk aroma af grønne æbler, pære, citrus, honning og nyristet brød med smør. Smagen siger Granny Smith æbler, citrus, pink grape, ananas, kandiseret ingefær og et elegant kys vanilje fra egefadene. Det hele ender i en lang eksotisk og mineralsk finish, der prompte giver lyst til mere.  

Det er ikke mange flasker, der har fået lov til at forlade USA … men vi har været heldige, at få fingre i nogle få kasser af dem. Først til mølle...

Robert Parker 96P
The medium to deep ruby-purple colored 2016 Hartford Court Pinot Noir Fog Dance Vineyard simply sings of black cherry pie, freshly crushed blackberries and pomegranate with hints of spice cake, dark chocolate and sassafras. Medium to full-bodied, rich and spicy in the mouth, it fills the palate with decadent black berries and a velvety texture, finishing on a lingering peppery note. 348 cases produced.

Jeb Dunnuck 97P
The only other 2017 white I was able to taste, the 2017 Chardonnay Four Hearts Vineyards comes mostly from an old vine site farmed by Tom Dehlinger in the Russian River Valley. It displays a big, upfront nose of spiced orchard fruits, candle wax, hazelnut, and some crushed rock that gives way to a medium to full-bodied, rich, beautifully textured, layered, and long Chardonnay that has loads to love.

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.