Hartford Court Fog Dance Pinot Noir 2016 75CL

869,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 695,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5076
869,00 Inkl. moms:
6 5076
869,00 Inkl. moms:
695,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Hartford 2016 Sonoma County 750
94+ Robert Parker

Fog Dance Vineyards har fået sit navn efter Stillehavstågen, som hver dag danser kølende gennem vinmarken og er med til at give vinen sit helt eget rene udtryk. Marken blev beplantet første gang i 1996 – primært med Dijon-klonerne 667, 777 og 115.

I 2016-årgangen gav winemaker Jeff Stewart saften hele 17 måneder på fransk egefade, hvoraf 33% var ganske nye. Resultatet er en super elegant Pinot Noir med klart aftryk fra Russian River Valley. Duften lukker op for en symfoni af mørke kirsebær, brombær, granatæble, mynte og frisk tobak. I munden ledes tankerne hen på røde og mørke kirsebær, brombær, blodappelsin, soja … og i den lange finish dukker der både noter af citrus og nellike op.

Fløjlsblød og super elegant! Parker er også glad.

Robert Parker 94+
The medium to deep ruby-purple colored 2016 Hartford Court Pinot Noir Fog Dance Vineyard simply sings of black cherry pie, freshly crushed blackberries and pomegranate with hints of spice cake, dark chocolate and sassafras. Medium to full-bodied, rich and spicy in the mouth, it fills the palate with decadent black berries and a velvety texture, finishing on a lingering peppery note. 348 cases produced.

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.