Hartford Court Far Coast Pinot Noir 2016 75CL

745,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 595,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5214
745,00 Inkl. moms:
6 5214
745,00 Inkl. moms:
595,00 Inkl. moms:
98 Jeb Dunnuck
96 Robert Parker

Blændende enkeltmark Pinot Noir med masser af power og mineralitet. Far Coast Vineyard ligger køligt oppe i 300 meters højde og er omgivet af redwood-skov, hvilket er med til at give den sit helt særlige udtryk.

Hele 17 måneder lå juicen på franske egefade, hvoraf de 37% var ganske nye. Ud er kommet et pragtværk, som fremstår dyb rubinrød og med et aromabillede, der fastholder næsen i glasset – varme hindbær, vilde blåbær, syltede kirsebær, multebær, rosenblade og noter af trøfler. I munden dominerer brombær, mørke kirsebær, jordbær sammen med noter af stjerneanis, skovbund og mokka inden en silkeblød finish overtager showet.

Hartford kan noget ekstra med Pinot Noir. Og Far Coast er ingen undtagelse. Kun trist at produktionen er så lav.

Robert Parker 96P
Medium ruby-purple in color, the 2016 Hartford Court Pinot Noir Far Coast Vineyard reveals a beautifully fruity nose of warm raspberries, preserved cherries and mulberries with hints of red roses, underbrush, wild blueberries and cast iron pan with a touch of truffles. Medium-bodied with a solid frame of very fine-grained tannins, the palate delivers vibrant red and blue fruit layers and a long, perfumed finish. 327 cases produced.

Jeb Dunnuck 98P
One of the standouts in this stacked lineup is the 2016 Pinot Noir Far Coast Vineyard. This beauty comes from a single block of a mountain site located north of the Fort Ross-Seaview AVA. Aged 17 months in 37% new French oak, this is a ripe, sexy, and powerful wine that’s loaded with notions of ripe strawberries, kirsch, shrimp stock, spice, and hints of ground coffee. With building tannins, full body, beautiful depth of fruit, and an incredible texture, this magical Pinot Noir will compete with any wine coming out of California today. Drink it over the coming decade.

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.