Hartford Court Far Coast Chardonnay 2017 75CL

849,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 695,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5730
849,00 Inkl. moms:
6 5730
849,00 Inkl. moms:
695,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Hartford 2017 Sonoma County 75CL
96 Jeb Dunnuck
94+ Robert Parker

Sublim mineralsk Sonoma Chardonnay fra Far Coast Vineyard, der ligger køligt oppe i 300 meters højde og er omgivet af redwood-skov, hvilket er med til at give den sit helt særlige udtryk.

Winemaker Jeff Stewart gav juicen 16 måneder på franske egefade, hvor godt en tredjedel var aldeles nye. Som altid med Hartfords vine droppede han klaring og filtrering.

Stik snuden I glasset og glæd dig til citronskal, frugthave, brioche, mandler, hvide blomster og krydderier. Smagen fortsætter begejstringen med bagte pærer, orange marmelade, smør og vanilje, der smelter sammen og lukker ned med en lang mineralsk finish.

Pragtvin som fremkalder F-ordet igen og igen … men på den rigtig gode måde.

Robert Parker 94+
The 2017 Chardonnay Far Coast Vineyard leaps from the glass with vivacious lemon curd, key lime pie and fresh grapefruit scents plus wafts of honeysuckle, mandarin peel, struck flint and fresh ginger. Medium-bodied, the palate is packed with zip and zing, delivering layer upon layer of citrus and mineral notions, finishing on an enticing tropical fruit note. 326 cases were made.

Jeb Dunnuck 96P
Chassagne-Montrachet-like notes of white flowers, crushed chalk, toasted brioche, honeyed orchard fruits, and a liquid rock-like minerality all emerge from the 2017 Chardonnay Far Coast Vineyard. A beautifully balanced, elegant white from this estate, it builds on the palate, showing a distinct salinity, medium to full-bodied richness, bright acidity, and a great, clean, blockbuster styled finish. This is pure class and just a complete, gorgeous Chardonnay to enjoy over the coming 7-8 years or more.

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.