Hartford Court Far Coast Chardonnay 2016 75CL

849,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 679,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5212
849,00 Inkl. moms:
6 5212
849,00 Inkl. moms:
679,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Hartford 2016 Sonoma County 750
98 Jeb Dunnuck
96 Robert Parker

Sublim mineralsk Sonoma Chardonnay fra Far Coast Vineyard, der ligger køligt oppe i 300 meters højde og er omgivet af redwood-skov, hvilket er med til at give den sit helt særlige udtryk.

Winemaker Jeff Stewart gav juicen 16 måneder på franske egefade, hvor godt en tredjedel var aldeles nye. Som altid med Hartfords vine droppede han klaring og filtrering.

Stik snuden I glasset og glæd dig til citronskal, frugthave, brioche, mandler, hvide blomster og krydderier. Smagen fortsætter begejstringen med bagte pærer, orange marmelade, smør og vanilje, der smelter sammen og lukker ned med en lang mineralsk finish.

Pragtvin som fremkalder F-ordet igen og igen … men på den rigtig gode måde.

Robert Parker 96P
The 2016 Hartford Court Chardonnay Far Coast Vineyard is a little youthfully closed with crushed rocks and chalk dust notes over a core of mandarin peel, Golden Delicious apples, pear tart and lightly browned toast. Medium to full-bodied, the palate simply vibrates with electric tension, offering vibrant citrus and apple layers and finishing long and stony. 323 cases produced.

Jeb Dunnuck 98P
Always one of my favorites, the 2016 Chardonnay Far Coast Vineyard is another classic beauty from this estate. Caramelized lemon and orchard fruits, beautiful minerality, notes of white flowers, spice, and some salty marine notes all dominate the nose. Medium to full-bodied, it offers beautiful tension and elegance, bright acidity, and a great finish. This rich, powerful, structured Chardonnay will be better with a year or two of bottle age and should evolve for over a decade.

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.