Hartford Court Chardonnay Fog Dance 2016 75CL

895,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 725,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 5345
895,00 Inkl. moms:
6 5345
895,00 Inkl. moms:
725,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Hartford 2016 Sonoma County 75CL
97 Jeb Dunnuck
95 Robert Parker

Winemakers vil give deres ene fod for de perfekte jord- og klimaforhold, der karakteriserer The Fog Dance Vineyard i Russian River Valley AVA. Så at den blændende winemaker Jeff Stewart har skruet en intens og dyb konge-Chardonnay sammen fra denne mark, er ikke den helt store overraskelse.

Druerne er blevet dyrket på bedste økologiske vis og vinen har modnet 17 måneder på franske egefade, hvoraf 39% var aldeles jomfruelige. Nul klaring eller filtrering!

Duften lukker gavmildt op for citrusolie, abrikos, ferskensten, orangeblomster og honningmelon. Smagen stempler ind ad flere omgange. Først med syltet citron, mandarin og hvid pære elegant fulgt op af brioche og en tydelig og frisk syre og mineralitet.

På toppen nu og minimum de næste 5 års tid. Men skynd dig. Der blev kun produceret 327 kasser.

Robert Parker
The 2016 Hartford Court Chardonnay Fog Dance Vineyard reveals gregarious pink grapefruit, apple pie and green mango notions with nuances of marzipan, crusty bread and wet pebbles. Medium to full-bodied, the palate is solidly structured with great freshness, lifting the intense, tightly wound layers to a long earthy/minerally finish. 327 cases produced.

Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.

Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.

Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.

Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.

Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.  

Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..

Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.