Hacienda Monasterio Reserva 2017

550,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 475,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 1762
550,00 Inkl. moms:
6 1762
550,00 Inkl. moms:
475,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Spanien Rød Castilla León Hacienda Monasterio 2017 Ribera Del Duero 75CL
95 Robert Parker

I denne Reserva, som ikke produceres i alle årgange, får du noget af det bedste fra Gården. Her bliver Merlot og Petit Verdot sendt udenfor døren, og så handler det udelukkende om frugten fra omkring 8 ha. med de ældste vinstokke med Tempranillo og Cabernet Sauvignon, som har rødderne dybt forankrede i undergrunden på en østvendt skråning, hvilket angiveligt er med til at bringe en mineralitet frem i vinen.

Sortering af drueklaserne hvor de smukkeste lægges til side. Afstilkning af resten og endnu en sortering inden gæringen. Ingen knusningen af druerne inden gæringen i små rustfri ståltanke hvor efterhånden op til 25% hele drueklaser indgår i en del af tankene. Ingen fremmede gærstammer. 3-5 ugers hvile i tankene efter gæringen inden vinen fyldes på franske fade fra Allier (30% nye) hvor den modner 19-20 måneder hvilket blot er 1-2 måneder mere end Cosecha-vinen.  Betegnelsen Reserva refererer således mest til det bedre drue materiale og en lidt længere flaskemodning. Klaring med friske økologiske æggehvider -  4 stk. pr fad - efter de første 12 måneder er obligatorisk, og når den endelige cuvée er sammenstukket får vinen tid til at samle sig inden aftapningen, der sker uden yderligere klaring eller filtrering.

En herlig mørk intens, men på ingen måde voldsom Ribera del Duero. det fornemmes kun lige netop, at der er mere end 15% alkohol til stede, og den relativt massive fadlagring synes allerede smukt integreret i vinen, hvor den saftige, røde modne bærfrugt efter lidt tid i glasset i den grad tager førertrøjen på og skaber en oplevelse, der er så charmerende, at det er svært at argumentere imod at åbne flaskerne nu! Ikke desto er potentiale for større kompleksitet og dermed endnu større oplevelser indlysende, og det ville være en skam ikke at have nogle flasker i kælderen, så man også kan få lov til at opleve vinens 10-års fødselsdag.

Hacienda Monasterio er så afgjort en af områdets bedste vine. Høstudbyttet er uhyggeligt lavt (ca. det halve af Bordeaux 1. cru’er). Hacienda Monasterio består normalt af 80% Tempranillo, 15% Cabernet Sauvignon og 5% Merlot, men kan variere afhængig af årgangens beskaffenhed. Vinen lagres op til 24 måneder på små barriques hvoraf 33% er nye. 

Robert Parker
Somehow I didn't taste the 2017 Hacienda Monasterio, but I did taste the 2017 Reserva, which is quite impressive for such a challenging year in Ribera del Duero. They suffered less from the frost on the property, which is quite warm and usually frost-free. The wine has a seductive nose that combines raspberries and cranberries with herbs and flowers. It's ripe at 15% alcohol, but it does not show heat or alcohol. This is 80% to 82% Tinto Fino and the rest Cabernet Sauvignon that matured in barrel for some 20 months. It's medium to full-bodied, juicy, rich and velvety, with fine, chalky tannins. The wine really transcends the challenges of the vintage and delivers more than I expected.

Der produceres årligt ca. 14.000 kasser på Monasterio, svarende til ca. 21 hl/ha. Der stilles meget store kvalitetskrav på Hacienda Monasterio, og det er almindelig praksis, at der udvælges kritisk ved den endelige blanding. Udbyttet før selektion ligger normalt på 26 hl/ha. Efter endt gæring forbliver en ikke ubetydelig del af vinen tilbage i presseresterne, hvoraf kun 5% anvendes i den færdige vin. Således er andelen af den vin, der løber fra gæringskarret af sig selv, helt oppe på 95%.

Når udbyttet er så ekstremt lavt, er det, fordi jordbundens vandforsyning og næringsrighed er meget begrænset. Der udplantes derfor med stor afstand mellem vinstokkene. Selvom nye opbindings-systemer er under overvejelse, og visse steder i brug, dyrkes Tempranillo overvejende i den traditionelle buskform - et system, der giver lavt udbytte pr. vinstok og dermed også pr. ha.

Hacienda Monasterio er et af Ribera del Dueros helt store navne. Vingården så dagens lys i 1990 og Peter Sisseck sluttede sig til projektet fra dets spæde start som vinmager. I 1995 startede han Pingus projektet men er forblevet direktør og chefvinmager på Hacienda Monasterio. Peter Sissecks ekstremt høje standard når det kommer til kvalitet i alle etaper, gennemsyrer da også vingården. Han har været inde over alt lige fra køb af vinmarker, til beslutninger om kun at anvende druernes egen naturlige vildgær, og beslutningen om at lagrer vinene på større, franske egetræsfade. Målet var at skabe vine der på allerbedste vis udtrykker Ribera del Dueros potentiale for kraftfulde vine, som samtidig har finesse og elegance. Og har han så nået sit mål? Ja! Det virker ikke som om det er muligt for Peter Sisseck bare at lave en ok vin, for selv om Hacienda Monasterio er en langt større vingård end Pingus, kaldes vinene for nogle af de bedste fra Ribera del Duero.