Hacienda Monasterio Reserva 2015 75CL

495,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 445,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5609
495,00 Inkl. moms:
6 5609
495,00 Inkl. moms:
445,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Spanien Rød Castilla León Hacienda Monasterio 2015 Ribera Del Duero 75CL
93 Robert Parker
96 Tim Atkin

Hacienda Monasterio er så afgjort en af områdets bedste vine. Høstudbyttet er uhyggeligt lavt (ca. det halve af Bordeaux 1. cru’er). Hacienda Monasterio består normalt af 80% Tempranillo, 15% Cabernet Sauvignon og 5% Merlot, men kan variere afhængig af årgangens beskaffenhed. Vinen lagres op til 24 måneder på små barriques hvoraf 33% er nye. 

Tim Atkin
A riper year 2015 may have been, but this scented cuvée of Tempranillo with 20% Cabernet Sauvignon shows no sign of the heat, even though it comes from one of Ribera del Duero's warmer sites. Cassis, red cherry and wild thyme flavours combine appealingly on the palate, with scented vanilla oak and some chalky freshness. Wears its 15% alcohol lightly.

Robert Parker 93P 
They still produce a limited quantity of 2015 Reserva from eight hectares within the estate vineyards, an east-facing plot of very pure limestone, and the final blend has some 20% Cabernet Sauvignon. 2015 was a very warm and ripe year in Ribera del Duero, when the grapes achieved 15% alcohol without any problems, and the wine shows the ripe year for Cabernet. It does have the refreshing addition of the limestone soils that help to balance the wine. 37,525 bottles produced. It was bottled after 30 months in used barriques.

Der produceres årligt ca. 14.000 kasser på Monasterio, svarende til ca. 21 hl/ha. Der stilles meget store kvalitetskrav på Hacienda Monasterio, og det er almindelig praksis, at der udvælges kritisk ved den endelige blanding. Udbyttet før selektion ligger normalt på 26 hl/ha. Efter endt gæring forbliver en ikke ubetydelig del af vinen tilbage i presseresterne, hvoraf kun 5% anvendes i den færdige vin. Således er andelen af den vin, der løber fra gæringskarret af sig selv, helt oppe på 95%.

Når udbyttet er så ekstremt lavt, er det, fordi jordbundens vandforsyning og næringsrighed er meget begrænset. Der udplantes derfor med stor afstand mellem vinstokkene. Selvom nye opbindings-systemer er under overvejelse, og visse steder i brug, dyrkes Tempranillo overvejende i den traditionelle buskform - et system, der giver lavt udbytte pr. vinstok og dermed også pr. ha.

Hacienda Monasterio er et af Ribera del Dueros helt store navne. Vingården så dagens lys i 1990 og Peter Sisseck sluttede sig til projektet fra dets spæde start som vinmager. I 1995 startede han Pingus projektet men er forblevet direktør og chefvinmager på Hacienda Monasterio. Peter Sissecks ekstremt høje standard når det kommer til kvalitet i alle etaper, gennemsyrer da også vingården. Han har været inde over alt lige fra køb af vinmarker, til beslutninger om kun at anvende druernes egen naturlige vildgær, og beslutningen om at lagrer vinene på større, franske egetræsfade. Målet var at skabe vine der på allerbedste vis udtrykker Ribera del Dueros potentiale for kraftfulde vine, som samtidig har finesse og elegance. Og har han så nået sit mål? Ja! Det virker ikke som om det er muligt for Peter Sisseck bare at lave en ok vin, for selv om Hacienda Monasterio er en langt større vingård end Pingus, kaldes vinene for nogle af de bedste fra Ribera del Duero.