Gutzler Westhofener Spätburgunder Rotwein 2018 75CL

245,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 195,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5889
245,00 Inkl. moms:
6 5889
245,00 Inkl. moms:
195,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Rød Rheinhessen Weingut Gutzler 2016 75CL

Druerne kommer fra Gutzlers to topmarker, men blev ved den nådesløse håndsortering ikke valgt til enkeltmarksvinene. Det ændrer ikke på, at det her er Pinot Noir … undskyld Spätburgunder … med masser af karakter og finesse.

Gerhard og Michael Gutzler modner vinen i lang tid på store egetønder og får skabt en herlig frisk og fuldmoden vin, som uden at blinke tager kampen op med andres huses førstevine.

Næsen rapporterer om modne skovhindbær, kirsebærsten, frugtkage, lette urter plus strejf af mosejord. Især hindbær og kirsebær går igen i den elegante smag, der også kommer med en rar mineralitet fra Westhofens kalksten og fra de store egetønder. Super veldrejet!

Gutzler er stadig lidt et insider’s tip, men nok ikke meget længere. For kvaliteten ligger år efter år på et skyhøjt niveau og det er ikke uden grund, at Gerhard Gutzler blandt andet er blevet hædret med titlen Red Wine Maker Of The Year i Tyskland. Hans Riesling-vine hiver med rette også topanmeldelser hjem i en lind strøm og der er på alle måder grund til at lette på hatten her … især når man også kigger på priserne. Topvin til yderst fornuftige penge!

Familien Gutzler har i mange generationer haft hjemme midt i det kalkstensprægede og bakkede Wonnegau i Rheinhessen. Indtil 1985, hvor Gerhard Gutzler tog over fra sin far, havde familien dyrket meget andet end vin. Men Gerhards passion for vinen gjorde, at al kærlighed og samtlige ressourcer blev målrettet vinproduktionen. Med tiden er der også blevet bygget et topmoderne produktionsanlæg, selvom det er i marken at forskellene skabes … hvilket Gerhard Gutzler ikke forsømmer en lejlighed til at understrege.

I dag arbejder Gerhard tæt sammen med sønnen Michael, der i en ung alder har vist sig at have arvet farens talenter … and then some. I skøn forening styrer far og søn de godt 13 ha med udgangspunkt i topmarker som Brunnenhäuschen og Morstein ved Westhofen og ikke mindst den legendariske Liebfrauenstift Kirchenstück lige midt i domkirkebyen Worms. Godt at vide, at vi i mange år frem kan glæde os til fremragende vine fra Gutzler. Så er det bare hvor længe de får lov til at bevæge sig lidt under radaren.